Antalya'da 16- 20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Antalya Dünya Çocuklar Kupası'nda (JWCA) 4 kıtadaki 25 ülkeden, 8-15 yaş grubu 350 futbol kulübü mücadele edecek.

Antalya Dünya Çocuklar Kupası'nın (JWCA) 2024 tanıtım lansmanı Serik ilçesi Belek turizm merkezindeki The Land of Legends Hotels'de gerçekleştirildi. Toplantıda Antalya Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, "Güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Belki Antalya'mızda birçok spor organizasyonu yaptık. Ama ilk defa 8-15 yaş alt yaş gruplarında turnuva gerçekleştireceğiz. Küçük yaşlarda sporcularımız Antalya'yla, Türkiye'yle tanışmış olacak" dedi.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, "Antalyaspor'umuzun şehrimize değer katmaya devam ettiği güzel işlerinden birinde daha sizlerle birlikteyiz. Futbol artık dünyada bir oyun olmaktan çıkmış bir kültüre dönüşmüş bir spor olgusu. 25 farklı ülkeden 350 futbol gönüllüsü çocuğumuzu bu güzel şehre getirmekle taçlandırmış oluyoruz. Burası artık bir spor ülkesi. Dünyanın en önemli, en prestijli organizasyonlarına ev sahipliği yapıyoruz" diye konuştu.

Turnuvayı Madalya İle Tamamlamayı İstiyoruz Turnuvayı Madalya İle Tamamlamayı İstiyoruz

BOZTEPE: FUTBOL, KÜLTÜREL BİR DEĞER TAŞIYOR

Antalyaspor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Boztepe ise şunları söyledi: "Futbol sadece yeşil sahalarda oynanan oyun olmaktan çıktı. Kültürel bir değer taşıyor. Bir eğitim durumuna geldi. Bundan dolayı da biz bu bilincin farkında olarak yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. Devam da edeceğiz. Artık Antalya şehrinin tek markası olan Antalyaspor'un da Antalya şehrine öncülük ettiğini bilerek bu bilinçle turizmde ve tarımda olduğu gibi spor dünyasında da markasal değerini artırmak için mücadeleye devam ediyoruz."

Organizasyonu Antalyaspor ile düzenleyen firmanın yöneticisi Mert Paflak, "Dünyanın birçok yerinden buraya takımlar gelecek. Güney Amerika'dan, Afrika'dan, Asya'dan, Avrupa'dan birçok takım buraya geliyor ve bizim çocuklarımızla oynayacaklar. Bu bizim çocuklarımız için çok değerli. Dünya çapındaki büyük takımları buraya getirip bizim çocuklarımızla oynatacağız. Bu onlar için çok değerli olduğu gibi şehir için de aslında çok değerli. Turnuvada 22 saha olacak. Her saat başı maç olacak ve aynı anda 22 maç oynanacak. Her takım günde 2 ya da 3 maç yapacak. Her yaş grubunun finali Antalya Stadı'nda yapılacak. 250 takım gelecek. Sayı son günlerde artacaktır. 8-15 yaş arası çocukların katıldığı bir turnuva" diye konuştu. (DHA)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN