ANTALYA Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) ve İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği (İNKAY) arasında, iş dünyasında orta ve üst kademe pozisyonlar için işe alım süreçlerini verimli hale getirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Bu protokol ile İNKAY, ANTGİAD üyelerinin şirketlerine nitelikli insan kaynağı sağlama konusunda destek verecek. İşe alım süreçlerinde adayları titizlikle değerlendirecek olan İNKAY, her aday için özgün mülakatlar düzenleyecek ve mülakat sonucuna göre adaylara puan verecek.

Öğretmenlerin deve sınavı Öğretmenlerin deve sınavı

ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş, "Bu işbirliği ile üyelerimizin şirketlerindeki işe alım süreçlerini daha verimli ve etkin hale getireceğiz. Aynı zamanda şirketlerimizin ihtiyaç duyduğu yetkin insan kaynağını daha kolay bir şekilde sağlayabileceğiz. İşletmelerin başarısı, sadece ürünler ve hizmetlerle belirlenmez, asıl güç, çalışanlarımızın yetenekleri, tutkuları ve katkılarıdır. İnsan kaynakları yönetimi, doğru yetenekleri bulma, geliştirme ve koruma sürecini sağlamlaştırarak, şirketlerin rekabet avantajını artıran en büyük güçtür" vurgusunu yaptı.

İNKAY Başkanı Yavuz ise “ANTGİAD üyelerine yönelik işbirliği protokolü ile İNKAY'ın uzmanlığını ve deneyimini toplumla paylaşarak, iş dünyasının insan kaynağı yönetimine katkı sağlayacağız. Adaylarımızı doğru pozisyonlara yerleştirerek hem şirketlerin başarılarına katkıda bulunacağız hem de adayların kariyer gelişimlerine destek olacağız" şeklinde konuştu.

Protokole imza için katılanlar ise İNKAY Yönetim Kurulu'ndan İlhami Yavuz, Adem Çamurdan, Süha Şark, Tuğçe Yolalan. ANTGİAD'dan katılan Yönetim Kurulu'ndan Ercan Yavaş, Neslihan Yalçın, Kazım Kestane, İsmail Tuzcu, Merih Alikan, Burak Kilitçioğlu, Osman Can Kaya. DHA

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN