KORKUTELİ'de vatandaşlarla bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek, “Ürün depolama ve nakliyesinde önemli bir gider olan kasa maliyetlerini kuracağımız Plastik Kasa Üretim Tesisleriyle düşüreceğiz. Çiftçilerimize güneş enerjili panel desteğinde bulunacağız. Canlı Hayvan Borsası Kompleksi kuracağız" dedi.

Böcek, Kepez Dahil 12 İlçede Birinci; Muratpaşa'da 65 Bin Fark Böcek, Kepez Dahil 12 İlçede Birinci; Muratpaşa'da 65 Bin Fark

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek, CHP Korkuteli Belediye Başkan Adayı Saniye Caran'ın Proje Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Ata topraklarında olmanın mutluluğu içinde olduğunu ifade eden Başkan Böcek, Korkuteli'nde 58 mahallede muhtarlar ve STK'lar ile toplantılar ile yapıp sorunları belirlediklerini, dertlere derman olduklarını söyledi. Korkuteli kurutma fabrikasını tamamladıklarını aktaran Başkan Böcek, 250 kişinin istihdam edileceği tesiste, yaz ayları bu sayının 500'ü bulacağını kaydetti.

MEYVE KASASI ÜRETİM TESİSİ

Yerelden kalkınma vizyonuyla önümüzdeki 5 yılda tarım ve hayvancılığa desteklerinin artarak süreceğinin altını çizen Başkan Böcek, ürün depolama ve nakliyesinde önemli bir gider olan kasa maliyetlerini kuracakları Plastik Kasa Üretim Tesisleriyle düşüreceklerini söyledi.

16 bin 428 çiftçi ailesine 5 yılda sulamada toplam 165 milyon TL enerji desteği sağladıklarını ve sağlamaya devam ettiklerini anlatan Başkan Böcek, yeni dönemde de tarımı güneş enerji sistemleri ile destekleyeceklerini, sürdürülebilir enerji kullanımına teşviki sağlamak için çiftçilere güneş enerjili panel desteğinde bulunacaklarını kaydetti.

CANLI HAYVAN BORSASI

Antalya dışındaki üreticileri ve erbaplarını Antalya Canlı Hayvan Borsası Kompleksi'nde buluşturarak ticaretlerini şeffaf bir piyasada yapmalarını sağlayacaklarını aktaran Başkan Böcek, “Yetiştiricilere ürünlerini doğru fiyattan pazarlama, alıcılara ise güvenli bir ortamda hayvan temin etme olanağı sunacağımız bir pazar yeri ortamı sağlayacağız. Çevre ve görüntü kirliliğini önleyerek, denetlenebilir ve güvenli bir pazar ortamı oluşturarak, alıcıyı ve satıcıyı bilinen sabit bir alanda bir araya getireceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek, Konyaaltı'nda CHP Meclis Üyesi AdayıAhmet Aydın'ın Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına da katıldı. DHA

B A S K A N B O C E K K O R K U T E L I D E 310118B A S K A N B O C E K K O R K U T E L I D E 310116B A S K A N B O C E K K O R K U T E L I D E 310114

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN