D 400’ün Antalya Serik hattını kullanan vatandaşların trafik sıkışıklığından şikayetleri günden güne artıyor. Vatandaşlar artık D 400'ün çile yolu olduğunu dile getiriyorlar. Antalya, Serik hatta Antalya-Serik-Manavgat güzergâhının bir an önce genişletilmesini talep ediyorlar.

D 400 Karayolunun özellikle Antalya Serik bölümünde artan trafik akışı uzun yıllardır sorun olmaya devam ediyor.

Otomobilin Takla Attığı Kaza Kamerada Otomobilin Takla Attığı Kaza Kamerada

20190826 144707 800X474

Uzun yıllardır sıkıntı olan bir türlü bitmeyen çevre yolları, Antalya-Serik-Manavgat-Alanya’yı kuzeyden bağlayacak otobanın yapılmaması, sahil yolunun duble hale getirip Manavgat'a kadar uzamaması en önemlisi de D 400'ün yetersiz kalması trafiği içinden çıkılmaz bir hale getirdi.

Dünyanın en büyük turizm destinasyonlarından olan bölge 16 milyona yaklaşan yabancı ziyaretçi ile oldukça fazla sayıda yerli ziyaretçi ağırlıyor. Bölge ayrıca çok yoğun bir tarım üretim ve ticaret bölgesi.

Bütün bunları üst üste konulunca bölgedeki aşırı trafik yoğunluğu bölgede nefes aldırmıyor. Kuzey otobanına, Antalya'dan, Serik’i geçerek Manavgat-Alanya üzerine ulaşacak duble sahil yoluna bir an önce başlanması gerektiği ifade ediliyor. Bununla birlikte en acil ve önemli olanın ise D 400'ün acilen 2X2’den, 2X3 şeride genişletilmesi gerektiği belirtiliyor.

Bütün bunların içinde en çabuk yapılabilecek olan yol güzergahının ise D400'ün genişletilmesi olduğu ifade ediliyor. Vatandaşlar bütün yetkililerden, milletvekillerinden, siyasetçilerden bir an önce Karayolları ile bu sorunu çözüp özellikle Antalya, Serik hattında D 400 Karayolu’nun bir an önce genişletme çalışmalarına başlanması ve kavşaklarda da katlı köprülü çalışma yapılmasını talep ediyorlar.

Haber: Osman Türkçe

Editör: OSMAN TÜRK