ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, başta turizm ve finans sektörü olmak üzere birçok firmanın vergi kaydı Antalya'da olmadığı için kentin vergi gelirlerinden yeterince yararlanamadığını belirterek, "Antalya kazanıyor, İstanbul harcıyor" dedi.

 Antalya Vergi Dairesi Başkanı Halil Akca, 25. Vergi Haftası kapsamında daire müdürleriyle birlikte ATB'yi ziyaret etti. ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Ruhi Alpagot'un ağırladığı Halil Akca, Antalya'nın vergi gelirinde yüzde 10 artış olduğunu belirterek, "Vergi gelirinde, enflasyon oranında artış gerçekleşti. 2013'ü normal kapattık" dedi.

 Akca, işadamlarının önünün açılması gerektiğine inandığını belirterek, bu yönde hareket etmeye çalıştıklarını söyledi. Vergi Haftası kapsamında yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi veren Akca, 16 Mart'ta düzenlenecek halk koşusunun ilk olma özelliği taşıdığını kaydetti.

 ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ise Borsa olarak vergi daireleri ile partner olduklarını belirterek, tescil edilmeyen her ürünün kayıt dışı olduğunu vurguladı. Çandır, vergi gelirlerinin artırılması için yapılan çalışmalar nedeniyle Akca'ya teşekkür etti. Başta turizm ve finans sektörü olmak üzere birçok firmanın vergi kaydı Antalya'da olmadığı için kentin vergi gelirlerinden yeterince yararlanamadığını kaydeden Ali Çandır, vergi gelirlerinin İstanbul'a aktarıldığına dikkat çekti. Çandır, "Antalya kazanıyor, İstanbul harcıyor" dedi.

 Tarımla ilgili kanunlarda kapsayıcı düzenlemeler yapılması gerektiğini kaydeden Ali Çandır, "Hep alarak değil vererek de kazanma yöntemleri var. Yön veren, motive edici, kayıtlı ekonomiyi özendirecek yaklaşımların sergilenmesi gerekir" dedi.

 Halil Akca, ziyaretinin anısına Çandır'a plaket takdim ederken, Çandır ise misafirlerine Antalya'nın yöresel reçellerinden hediye etti.

Editör: Haber Merkezi