AVRUPA Judo Federasyonu (EJU) tarafından düzenlenen 'Judo Festivali' 12- 21 Mayıs günlerinde Serik'in turizm bölgesi Belek'te yapılacak. EJU Başkan Yardımcısı Michal Vachun, en iyi alan ve salonları tespit etmek üzere Antalya'ya geldiklerini söyledi.

Serik 'e bağlı Belek Beldesi'nde düzenlenecek festival nedeniyle Spice Otel'de yapılan basın toplantısına Avrupa Judo Federasyonu Başkan Yardımcısı Michal Vachun, Avrupa Judo Federasyonu Başkan Sekreteri Yana Dimitriyoba, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Türkiye Judo Federasyonu Asbaşkanı Yusuf Özışık, Avrupa Judo Federasyonu Hakem Komitesi Metin Özkan, uluslararası hakem Mehmet Yılmaz ve eğitmen Namık Ekin katıldı.

 

EN UYGUN ALANLAR BELİRLENİYOR

Avrupa Judo Federasyonu Başkan Yardımcısı Vachun, en iyi alan ve salonları tespit etmek üzere buraya geldiklerini, Antalya'da bunun için uygun çok fazla alan bulunduğunu söyledi. Judonun Türkiye'de oldukça iyi durumda olduğunu dile getiren Vachun, "Türkiye'de çok seviliyor. Çok sayıda sporcu judo yapıyor, yeterli lisanslı sporcular var, madalya ile dönen sporcular var. Bu judo festivali çok yararlı olacak. Judonun sevdirilmesi ve tanıtılması açısından çok önemli" dedi.

Judonun uluslararası alandaki durumuna da değinen Vachun, 2004 Atina öncesine kadar judoda çok güçlü enstrümanlar ve kişiler olduğunu, ortak çalışmalarla judonun çok daha farklı yerlere geldiğini ve 2008 Pekin'de dünya, Avrupa ve ülke federasyonlarının birlikte yaptıkları çalışmalarla daha yüksek bir noktaya çıkıldığını anlattı.

 

30 ÜLKEDEN 500 SPORCU

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal da Belek'te düzenlenecek olan judo festivalinin önemine dikkati çekti. Uysal, bu yıl 30'dan fazla ülkeden toplam 400- 500 sporcu katılmasının beklendiğini, Antalya'da yapılacak antrenör semineriyle birlikte sayının 1000'i bulacağını kaydetti.

Federasyon olarak gerekli çalışmaları tamamladıklarını, festivalin yapılacağı yerlerin hazır olduğunu anlatan Uysal, "Avrupa Judo Federasyonu yetkililerine bu yerleri göstereceğiz. Beğenirlerse hemen çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.

 

Fatih Uysal, 'her yaş için judo' sloganını benimseyen festival boyunca çocuk judosu, profesyonel judo ve veteran judosu gibi aktiviteler olacağını, ayrıca festivalde konferanslar, film gösterimleri, sergiler ve judo gösterileri düzenleneceğini ifade etti.

Türkiye'de 63 bin judocu olduğunu belirten Fatih Uysal, 77 ilde faaliyet gösterdiklerini ve 2016 yılında olimpiyatlarda altın madalya almayı hedeflediklerini söyledi.

 

'5 BİN REKORUMU KIRMAK İSTİYORUM'

Judoda rekorlara imza atan Namık Ekin de toplantıda yaptığı konuşmada 5 bin rekorunu burada kırmak istediğini açıkladı. Ekin, "Bunu ilk denediğimde bende inanmıyordum ama burada bu rekoru kıracağım. Şimdiye kadar 13 rekor kırdım. Burada 5 bin atış üzerinde rekor denemesi yapacağım. Judo hem kolay hem zor bir spor" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi