ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) Genel Sekreteri Erdoğan Taş, 2012 yılında kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastaları topluma kazandırmak için yapılan çalışmaları anlattı.

 Yaklaşık 2 yıl önce AKHB'ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan ve kent merkezinde tek olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde bugüne kadar 383 raporlu hastanın tedavi edildiğini söyleyen Erdoğan Taş, merkezde günlük 30-35 hastaya aktif olarak rehabilitasyon hizmeti verildiğini ifade etti. Merkeze ulaşamayan 142 hastanın da ev ziyareti yapılarak tedaviye alındığını aktaran Erdoğan Taş, Antalya genelinde toplam 3 olan merkez sayısını 5'e çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

 ÇEŞİTLİ KURSLAR DÜZENLENİYOR

 Toplumda yüzde 1 oranında görülen şizofren hastalarına ulaşmak, bunların tedavilerinin takibini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde bireysel ve aile görüşmeleri, grup çalışmaları, günlük yürüyüş, mutfak uğraşı, oyunlar, kutlamalar gibi etkinliklerin yapıldığını dile getiren Erdoğan Taş, resim, ahşap boyama, spor ve halk oyunları, bilgisayar ve okuma yazma kursları ile hastaların rehabilitasyonunu sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

 

 HASTALARIN ÖZGÜVENİ ARTIYOR

 Merkezde hastaların rehabilitasyonu açısından el işleriyle uğraşmasının önemine vurgu yapan Erdoğan Taş, hazırlanan bu ürünlerin sergilenmesinin de hastaların özgüvenlerini artırmak açısından büyük önem taşıdığına değindi.

Editör: Haber Merkezi