TÜRKİYE Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, gazeteciyi dövmekten 175 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ağaoğlu'nun cezası, 8 bin 750 lira idari para cezasına çevrildi.

Belek'te 9 Ekim 2012'de düzenlenen Turkish Airlines World Golf Turnuvası'nın finalinde, Tiger Woods ile Charl Scwartzel arasındaki mücadele sırasında ilk delikteki başlangıç vuruşunun yapılmasından hemen önce, güvenlik görevlileriyle gazeteciler arasında görüntü alınacak yer konusunda tartışma oldu. Bu sırada alana gelen Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile Cihan Haber Ajansı muhabiri Cihat Ünal arasında arbede çıktı ve taraflar birbirinden şikayetçi oldu.

Karşılıklı dövüldükleri iddiasıyla tarafların birbirlerinden şikayetçi olduğu davanın karar duruşması, Serik 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya 'Basit yaralama' suçundan yargılanan müşteki- sanık Cihat Ünal'ın avukatı Fehmi Gündüz ile 'Basit yaralama, hakaret, mala zarar verme ve haksız fiil nedeniyle karşılıklı hakaret' suçlamasıyla yargılanan Ahmet Ağaoğlu'nun avukatı Özgür Kıvran katıldı.

 

SAVCI MÜTAALA VERDİ

Duruşmada, Cumhuriyet savcısı Tolga Şimşek, esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı Şimşek mütalaasında, müşteki- sanık Cihat Ünal'ın verdiği ifadelerin tanık anlatımları ve kati hekim raporuyla uyuştuğuna işaret etti. Şimşek mütalaasında, tanık anlatımlarıyla kati hekim raporu değerlendirilmesi sonucunda Ağaoğlu'nun yaralama suçunu işlediğini, Ünal'ın gözlüğünün kırılmasına kasti olarak sebebiyet verdiğine yer verdi.

 

ÖNCE HAPİS SONRA PARA CEZASI

Ahmet Ağaoğlu'nun avukatı Özgür Kıvran ise mütalaayı kabul etmediklerini, Cihat Ünal'ın gözlüğünün güvenlik görevlileriyle yaşanan arbede sırasında kırılmış olabileceğini savundu.

Savunmaların ardından mahkeme başkanı, Ağaoğlu'nun, 'kasten yaralama' suçundan 150 gün, 'mala zarar verme' suçundan 25 gün olmak üzere toplam 175 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme daha sonra bu cezayı paraya çevirerek, Ağaoğlu'nu toplam 8 bin 750 lira ödemeye mahkum etti. Mahkeme ayrıca Ağaoğlu hakkında, önceki bir davadan hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı uygulandığını, bu nedenle yeniden suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşturmadığı gerekçesiyle bu davada aynı kararın verilemeyeceğine hükmetti.

Gazeteci Cihat Ünal'ın hakkındaki suçlamalardan beraat ettiği davada, her iki taraf, karşılıklı hakaret suçlamalarından ceza almadı.

 

Editör: Haber Merkezi