Proje kapsamında köfte biçiminde hazırlanan aşı yemleri, uçakla yaban hayvanlarının bulunduğu bölgelere atılacak. Kaymakam Erol Rüstemoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, projenin 3 yıl süreyle yılda bir kez olmak üzere, yaban hayatında kuduza karşı bağışıklığı sağlamak amacıyla uygulanacağını söyledi. 21 Nisan'da uçakla havadan atılacak mamaların içine kuduz aşısı kapsülü yerleştirildiğini belirten Rüstemoğlu, bunları yiyen tilki, başıboş köpek ve diğer yabani hayvanların bu yolla aşılanacağını söyledi.

Elle Dokunmayın

Uygulamanın 3 yıl süreyle yılda bir defa olmak üzere havadan yapılacağını anlatan Kaymakam Rüstemoğlu, köfte şeklinde mamaların alınmamasını, elle temas edilmemesini istedi. Serik'te özellikle orman ve dağlık alanlara yakın mahalleler başta olmak üzere, tüm mahallelerin aşılama programı kapsamında olduğunu vurgulayan Rüstemoğlu, "Vatandaşların aşı yemlerine kesinlikle dokunmamaları gerekiyor. Dokunulduğu taktirde yemlerin kokusu değiştiğinden tilkiler yemiyor. Yine aşı yemleri çok ortalık bir yerde ise elle dokunmadan, ayakla tilkinin bulabileceği bir yere doğru atılmalıdır. Evcil hayvan sahipleri de 21 Nisan'dan sonra köpeklerini başıboş bırakmamalı ve bu yemleri yemesini engellemelidir" dedi.

 

 Temas Halinde Doktora Gidin

Çocukların aşılı yemlere dokunmamaları konusunda uyarılmasını isteyen Kaymakam Rüstemoğlu, "Kapsülün içindeki aşı gözümüzle veya cildimizdeki herhangi bir yarayla temas ederse, temas noktaları su ve sabunla iyice yıkanmalıdır. Böyle bir durumda mutlaka en yakın Sağlık Kuruluşu'na başvurulmalıdır" dedi. Gıda, Tarım ve Havcılık İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi'nin de katıldığı toplantıda, Kaymakam Rüstemoğlu, konuyla ilgili okullarda ve kahvehanelerde broşürler dağıtılacağını söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi