Toros Kaynak Koleji öğrencilerinin 13 Nisan Pazar akşamı Antalya'da Atatürk Kültür Merkezinde Vals Sanat Merkezi ile birlikte organize ettiği Yeni yıl Konserinde okulu en güzel şekilde temsil ettiler. Yeteneklerin Keşfi Projesi kapsamında enstrüman eğitimi ve konserlerinin devam ettiğini ifade eden Toros Kaynak Koleji Okul Müdürü Ferhat Yıldırım; ''Enstrümanları ile Atatürk Kültür Merkezinde Aspendos salonunu dolduran konuklara güzel anlar yaşatan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu tür etkinliklere ilerleyen zamanlarda daha fazla öğrencimizin katılacağını düşünüyorum. Bu programın yapılmasında emeği geçen öğrencilerimize, bu çalışmalarında onların yanlarında olup desteklerini esirgemeyen velilerimize, müzik öğretmenlerimize ve Vals Sanat Merkezine teşekkür ederim.'' dedi.

 

''Eğitim ve öğretimde ders başarısı yanında, öğrencilerin sosyalleşmesi ve kendine güven duyan bireyler olarak yetişmesi hayata hazırlama adına önemlidir.'' Diyen Ferhat Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; ''Bu amaç doğrultusunda okulumuz öğrencilerine sosyal, sportif, kültürel ve bilimsel branşlarda birçok sosyal faaliyet tercihi sunmaktadır. Öğrencilerimiz sosyal ve kültür yönlerini geliştirmeye yönelik yeniliklerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda geliştirdiğimiz kulüp faaliyetleri, hafta sonu okulu, kış okulu ve yaz okulu programlarında öğrencilerimizin sadece sınavlara değil hayata hazırlamaya çalıştığımızı göstermiştik. Bu çalışmalarda öğrencilerimizin sosyal ve kültürel yönden gelişmelerine katkıda bulunmak için İngilizce öğretimine, sportif çalışmalara ve sanatsal aktivitelere yer vermiştik. Bunlara ilave olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren yeni bir uygulamaya da geçtik. ''Yeteneklerin Keşfi'' olarak adlandırdığımız bu projeyle; öğrencilerimize mezun olana kadar futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi ve badminton branşlarından en az ikisini ve org, gitar, bağlama ve keman gibi 2 enstrümanı öğretmeyi hedefliyoruz.

 

Yeteneklerin Keşfi projesinin ne kadar faydalı olduğunu şimdiden gördük ve 1 yıllık çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Bu proje ile ilgili 2 yıldır çalışmalarımız son hızla devam etmektedir. Sportif müsabakalarda öğrencilerimizin aldıkları başarılar ve yılsonlarında yaptığımız sanat gecelerinde öğrencilerimizin gösterdikleri performanslar bu projenin ne kadar iyi bir şekilde gittiğini göstermektedir.

 

Yeteneklerin Keşfi projesiyle öğrencilerimiz; enstrüman çalmayı ve bir spor branşına yoğunlaşınca eskiye nazaran o spor branşında daha başarılı olacak ve bu da öğrencilerimizin kendine olan güvenini arttıracaktır. Bu durum öğrencilerimizin diğer derslerindeki başarısını arttıracaktır.''

 

Editör: Haber Merkezi