Serik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Cesur, Hıfzıssıhha Kanunu'nun 126. Ve 127. Maddelerinin değişmesiyle birlikte başta gıda olmak üzere pek çok iş kolunda çalışanların belirli zamanlarda yaptırması gerektiği portör muayenelerinin yerine Hijyen Eğitimi alınması şartının getirildiğini belirtti.

Serik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Cesur, 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 126 ve 127'nci maddelerinde yapılan değişiklikle birlikte, belirli zamanlarda yapılması gereken portör muayenelerinin yerine, hijyen eğitimi alınması şartının getirildiğini belirterek söz konusu yönetmelik gereği, gıda üretim ve perakende iş yerleri, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri, kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları, otel, motel, pansiyon ve misafirhane v.b. gibi yönetmelik kapsamında bulunan iş yerlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu 'Hijyen Eğitimi' belgesine sahip olamayan kişilerin çalıştırılamayacağını belirtti. Cesur ayrıca, yönetmelik kapsamında bulunan işyerlerinin sahipleri ve işletenlerinin ise 05 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanlarının yönetmelikte belirtilen eğitimleri almalarını sağlamakla yükümlü olduklarının da altını çizdi.

 Başkan Cesur, ''Hijyen Eğitimlerinin, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nin 7.ci maddesi uyarınca eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarca verilecektir. Serik Halk Eğitim Müdürlüğü ve Serik sanayisi içerisinde bulunan Çıraklık Eğitim Müdürlüğü kanun gereği eğitimler konusunda tek yetkilidirler. Eğitim almak isteyen esnaflarımızın bu eğitim kurumlarına başvuruda bulunmaları gerekmektedir. 05 Temmuz 2014 tarihine kadar bu belgelerin alınması mecburidir. Esnaflarımız hijyen eğitimi hakkında odamızdan bilgi alabilirler.'' dedi

 

 

Editör: Haber Merkezi