Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, mesai saati kavramı olmadan gece gündüz çalışmaya başladıklarını; Serik'i diğer il ve ilçelerin seviyesine çıkarmak için 24 saatin yetmeyeceğini söyledi. Başkan Çalık, yaptığı yazılı basın açıklamasında, kendilerini kutlayan, tebrik eden tüm vatandaşlar teşekkür ederek, ''Şimdi çalışma zamanı'' dedi.

''Önce Serik'in ve Milletimizin Menfaatleri''

''Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık açıklamasında şu ifadelere yer verdi;''30 Mart 2014 akşamından itibaren bizleri kutlayan, tebrik eden ve teveccüh gösteren tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle bizlere verilen 5 yıllık yani 60 aylık görev süremizin 18. Gününü doldurmuş olduk. Mazbatamızı aldıktan sonra tüm vatandaşlarımızın Serik Belediye Başkanı olarak sizlerin takdiri ile göreve başladık.

Seçimden önce söylediğimiz gibi Mevla'm bu görevi bize nasip ederse sizlere en iyi şekilde hizmet etme sözü vermiştik. Şimdi de bu görev bize nasip olduktan sonra mesai saati kavramı olmadan gece gündüz çalışmaya başladık. Serik'i diğer il ve ilçelerin seviyesine çıkarmak için inan sevgili hemşerilerim 24 saat yetmeyecek. İşte bunun için bizlerde sizlerin güveni, desteği ve sevgisi ile çok daha fazla çalışmaya gayret ediyoruz. Burada asıl olan Serik'tir ben başta olmak üzere hepimiz kendi kişisel kazanımlarımızın önüne Serik'in çıkarlarını ve menfaatlerini koymak zorundayız. Önce Serik ve halkımız diyoruz. Biz sizlerin desteği ile bu taşın altına elimizi değil gövdemizi koyduk. İnşallah hep birlikte önce Serik ve milletin menfaatleri ve hizmet diyerek sizlerin arzu ettiği hizmetleri sizlere sunacağız.

''Aralıksız çalışıyoruz''

''Bu sürede toplam 10 belediyenin birleşmesi ile oluşan Serik Belediye'sinin bu birleşmelerle ortaya çıkan durumu ile ilgili çalışmalarımızı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Tüm belediyelerin, personel, araç gereç, taşınmaz vb. gibi envanterlerini çıkararak gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Bu çalışmalarımız ile birlikte Serik'in günlük, aylık ve sezonluk ihtiyaçlarını da ara vermeden sürdürmeye çalışıyoruz. Bunlarla birlikte halkımıza söz verdiğimiz projelerle ilgili ön hazırlıklarımızı da yapıyoruz.''

''100 Milyon TL Borç''

''Belediyelerin birleşmesi ile ortaya çıkan durumda Serik Belediyesi olarak şu anda yaklaşık 100 Milyon TL. (eski para ile 100 Trilyon) bir borcumuz olduğu ortaya çıkmış durumdadır. Belediye Başkanı olarak ekibimiz ve Belediye Meclisimiz ile birlikte hem bu borçların ödenmesi, hem yeni yatırımların yapılması hem de belediye hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve yeni kaynaklara oluşturulması ile ilgili çalışmalar yapacağız. Potansiyeli çok büyük ve güçlü olan ilçemizin bu kaynakları oluşturacak borçları ödeyecek yeni ve imrenilecek Serik'i oluşturacak gücü vardır. İnşallah siz vatandaşlarımızla birlikte bunların hepsini başaracak güçteyiz.

''Kadriye ve Belek Beach Parkları yeniden Serik'imize kazandıracağız''

''Yaklaşık 7-8 ay önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tahsisleri geri alınan Belek ve Kadriye Beach Parkları ile ilgili de yetkililer ile görüşmelere başladık. İnşallah en kısa sürede bu iki turizm merkezimizin tahsislerini yeniden Serik Belediyesi'ne devrini alarak siz sevgili vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu iki turizm merkezimize önümüzdeki dönemde yenilerini de ekleyerek hem sayısal hem de kalite olarak çok daha iyi işleyen bir sahil bölgemizi Serik'imize kazandırma gayretindeyiz.''

 

Editör: Haber Merkezi