Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen Konferans ve Tasavvuf Musikisi Konseri Programı, 19 Nisan Cuma günü coşkulu bir kalabalığın katılımıyla kapalı spor salonunda yapıldı.

Programa Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Recai Doğan, Manavgat Müftüsü H. Hayri Yaşar, İlçe Müftüsü Dr. Abdülkadir Karakuş, Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Sunuculuğunu Selimiye Camii İmam-Hatibi Galip Aksay'ın yaptığı program Belek Mecekler Cami İmam-Hatibi M. Necati Kaban'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile devam etti. Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı sinevizyon sunumunun izlenmesinin ardından İlçe Müftüsü Dr. Abdülkadir Karakuş açılış konuşmasını yaptı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Recai Doğan ''Hz. Peygamber Din ve Samimiyet'' konulu konferanslarını sundular. 

Konferansın ardından Alanya Din Görevlileri Tasavvuf Musikisi Korosu  sahne aldı ve solo-koro ilahiler söylediler. Beğeni ile takip edilen konserden sonra Ortaöğretim öğrencileri arası şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Kaymakam Erol Rüstemoğlu'na, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'a, Konuşmacı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Recai Doğan'a ve Alanya Din Görevlileri korosu Şefine plaketleri takdim edildi. 

Salon dizaynının ve ışıklandırmasının çok beğeni topladığı, Hadis-i Şeriflerin lazer yoluyla devamlı duvarlarda kaydığı programın çıkışında katılımcılara gül ve çeşitli kitaplar hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi