Tekeli Ortaokulu 6/F sınıfı öğrencisi Şerife Güzel 700 tam puan alarak Serik ve Antalya birincisi oldu.

10 Nisan'da 6. ve 7. Sınıf öğrencilerine yapılan Performans Takip Sınavında Tekeli Ortaokulu önemli bir başarı gösterdi. 6/F sınıfı öğrencisi Şerife Güzel 700 tam puan alarak Serik ve Antalya birincisi oldu. Birçok öğrencisi de Serik'te ilk on öğrenci arasına girerek önemli bir başar gösterdi.

Öğrencilerin akademik başarısı hakkında bilgi sahibi olduğu, okulların il genelindeki 430 okul arasında kendini değerlendirdiği, Alanya'dan Kaş'a kadar her sınıftan 30.000 öğrencinin katıldığı PTS sonuçlarında Tekeli Ortaokulu başarılı bir grafik yakaladı ve bir  öğrencisi bütün soruları doğru cevaplayarak 700 tam puan aldı, bunun yanında birçok öğrencisi de ilk 100 öğrenci arasına girmeyi başardı. Performans Takip Sınavı Sonuçlarına göre 6. sınıflarda Şerife Güzel ilçe ve il birincisi, Beyza Yılmaz ve Hüseyin Emre Seyrek bir yanlışla Serik ikincisi, Münevver Dila Koçak Serik üçüncüsü oldu. Ferhunde Meltem Ekinci Serik dördüncüsü, Havva Nur Sağlık Serik altıncısı, Burak Ergin Serik'te sekizinci olarak büyük bir başarıya imza attılar. Ayrıca 7. Sınıflarda Ahmet Burak Ünal Serik üçüncüsü, Berfin Üz Serik dördüncüsü, Durkadın Küçük Serik Beşincisi oldu. Bu  öğrencilerin yanında Tekeli Ortaokulu'nun birçok öğrencisi de  Antalya genelinde ilk 100 içerisinde yer alma başarısını gösterdiler.  Öğrencilerin haklı başarılarını taçlandırmak üzere A blok toplantı salonunda yapılan ödül törenine başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi ve şube müdürleri olmak üzere çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Ödül Töreninde kısa bir konuşma yapan Okul Müdürü İkram Ekiz, ''Öğrencilerimizin elde ettiği bu başarıdan dolayı oldukça mutlu ve guruluyum. Öğrencilerimizin kazandıkları başarı okul olarak bizleri daha çok çalışmak için kamçılıyor. Çünkü başarı devamlı olursa kalıcı olur. Bizler bu başarı bayrağını zirveye dikmeye kararlıyız ve bunu da elde ettiğimiz sonuçlarla gösteriyoruz. Başarı da emeği olan öğrencilerime, velilerime ve öğretmen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum'' dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi