ORTA Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği'nin 18 Nisan'daki genel kurulunda mevcut Başkan Osman Bağdatlıoğlu yeniden seçildi.

 Ankara'daki genel sekreterlik binasında gerçekleşen genel kurulda, Osman Bağdatlıoğlu başkanlığındaki tek listeyle seçime gidildi. Yönetim kurulu üyelerinden dört ismin değiştiği seçimde, Erol Kaya, Osman Yanık, Turhan Tuğtekin, Osman Süleymanoğlu ilk kez görev alan isimler oldu. Bağdatlıoğlu'nun başkanlığındaki listedeki diğer yönetim kurulu üyeleri de İsmail Yılmaz, Ömer Gündeşlioğlu, Lütfi Göbüş, Erkut Işık, Şaban Okur, Harun Yeter'den oluştu.

 Osman Bağıdatlıoğlu, yeni yönetim kurulunda, Türkiye'deki tüm süs bitkileri üretim bölgelerini kapsayacak şekilde Antalya, İzmir, Yalova, Sakarya ve Adana'dan hem kesme çiçek, hem de iç ve dış mekan bitkileri temsilcilerinin yer aldığını söyledi.

Önümüzdeki 4 yıl için yeniden başkanlığa seçilen Bağdatlıoğlu, 2013 yılında 80 milyon dolar olan süs bitkileri ve mamülleri ihracatında bu yılki hedeflerinin 100 milyon dolar olduğunu açıkladı. Süs bitkilerinin hem dünya hem de Türkiye'de ivme kazandığını belirten Bağdatlıoğlu, Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle uygulanan projelerle ülkeler bazında ve yeni pazarlar noktasında ihracatın geliştirilmesine yönelik ticari heyet çalışmaları yürütüldüğünü, yeni dönemde bu anlamdaki ilk çalışmanın 25 firmayla ABD'ye yapılacağını kaydetti.

 

Editör: Haber Merkezi