KÜLTÜR ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde turizmcilerle bir araya gelerek, Alanya turizmi hakkındaki sorunları ve önerileri dinledi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) düzenlenen 'Türkiye'de Turizm Faaliyetleri ve Alanya Turizmi İçin Öneriler' konferansına katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Alanya'da faaliyet gösteren turizmcilerin sorunlarını dinledi. Arıcı, Bakanlık tarafından düzenlemeleri yapılan projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Türkiye'de turizmin başkenti olarak Antalya'nın gösterildiğini kaydeden Arıcı, "Biz bununla övünüyoruz. Antalya bölgesinde turizmin başkenti Alanya'dır. Çünkü Türk turizminin ilk başlangıç noktası Alanya" diye konuştu.

 

KONGRE TURİZMİ ÜZERİNDE DURUYORUZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Antalya bölgesi için planladığı projeler arasında en çok kongre turizmi üzerinde durduklarını aktaran Arıcı, "Antalya'yı İstanbul'la rekabet içerisine sokabileceğimiz kongre merkezlerine kavuşturmamız gerekiyor. İstanbul'la en iyi rekabet edebilecek bölge Antalya ve Alanya'dır" dedi. Turizmde önemli olanın sürdürülebilir gün sayısını artırmak olduğunu vurgulayan Arıcı, "Antalya'da 30'a yakın turizm merkezi var. Bunların 11 tanesi Alanya'da. Turizmdeki yatak kapasitemiz belirli bir seviyeye gelmiştir" dedi.

 

VELEDROM PROJESİ YOLDA

Alanya'daki spor turizmine de değinen Arıcı, "Alanya'daki spor turizmini geliştirmemiz gerekiyor. Bu konuda hepimizin iftiharla izlediği ve bu yıl 50'ncisi düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bir örnektir. Spor Bakanlığı'nın Alanya'da bir velodrom projesi var. Alanya'da kamp yapacak bisiklet takımları için bu bir ihtiyaç. Bunun Alanya'da hayata geçirilmesi için çabalamaktayız" dedi.

 

AYNI BEYİNLERLE OLMAZ

Bir katılımcının farklı fiyat uygulamalarıyla ilgili ne yapılması gerektiğini sorması üzerine Bakan Yardımcısı Arıcı, "Beyinlerimizi değiştireceğiz. Beyinlerimiz kanunlarla ve yönetmeliklerle oraya yönlendirilmişse ne yapabiliriz. İstediğiniz kadar polisiye tedbir alın. Yeni beyinlere ihtiyacımız var. Aynı beyinlerle olacağını ben de sanmıyorum" diye konuştu.Konferans sonunda ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Bakan Yardımcısı Arıcı'ya çiçek ve plaket verdi.

 

Editör: Haber Merkezi