23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 94. yılı, düzenlenen törenle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 94. yılı dolayısıyla, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törene, Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Beşir Acar, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kısakürek, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi; ''Bugün Millet İradesinin tecelli ettiği kurum olan T.B.M.M.'nin kuruluşunun 94. Yıldönümüdür. Bugünün anısına Büyük Atatürk, bugünü Çocuk Bayramı ilan ederek tüm Dünya ve Türk Çocuklarına armağan etmiştir. 94 yıl evvel bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temelleri atılmış, yeni Türk Devleti cihana ilan edilmiştir. 23 Nisan 1920 tarihi, zulüm, baskı ve işgallere karşı milletçe şahlandığımız gündür.

Büyük Atatürk Milli Kurtuluş Mücadelesinin yine milletin kendi iradesi ile gerçekleştirilmesini istediğinden. Millet Temsilcilerinden oluşan bir Meclisin toplanmasını istemiş, vatanın dört bir yanından halkın ileri gelen temsilcilerinin Ankara'da toplanmasına karar vermiştir. Bu isteğe uyan temsilciler, 23 Nisan 1920'de Ankara'da toplanarak Millet İradesinin Tecellisi olan T.B.M.M.'ni oluşturmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi hemen toplanarak büyük çoğunlukla başkanlığa Mustafa Kemal'i seçmiştir. Atatürk millet iradesinin tecellisi olan T.B.M.M.'nin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü Cumhuriyetin ilanından sonra Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kabul ve ilan etmiştir. Yine bugünü, Türk Çocuklarına armağan ederek, dünyada çocuklara bayram armağan eden ilk lider olarak da tarihe geçmiştir. Daha sonraları bugün, 23 Nisan Çocuk Şenliği halinde dünyanın her köşesinden gelen dünya çocukları ile kutlanır hale gelmiştir.

Sevgili öğrenciler; gelecek sizlersiniz, demokrasi bilinci içerisinde, dostluk ve arkadaşlık içerisinde birbirinizi severek, barış içerisinde bir toplum oluşturmak hedefiniz, başta ailelerinize, öğretmenlerinize ve büyüklerinize layık birer insan olmak ise amacınız olmalıdır.''

Daha sonra ise İmam Hatip Ortaokulu'ndan Gülsüm Karakuş, Tekeli Ortaokulu'ndan Melek Demirci ve İlkokulundan Osman Ünal şiirlerini okudular. Tekeli İlk-Ortaokulu, 9 Mart İlkokulu ve Yükseliş Koleji Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ile süren programda müzik dinletisi yapıldı.

Tören sonunda ise, 23 Nisan dolayısıyla şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Beşir Acar ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık tarafından verildi.

Editör: Haber Merkezi