ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Menderes Türel'den sonra en yetkili ve etkili makam olan genel sekreterliğe, Faruk Karaçay getirildi. Aynı zamanda Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürü de olan Karaçay, Büyükşehir'de Başkan Türel'in '1 numarası' oldu.

 Büyükşehir'de iki kritik göreve de vekaleten ataması yapılan Faruk Karaçay, Antalya'yla 2004 yılında tanıştı. 2004 seçimlerinde Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görevinden istifa ederek Yılmaz Büyükerşen'in karşısına Ak Parti adayı olarak çıkan Karaçay, seçimleri kaybedince Antalya'ya, 2004 seçimlerini kazanan Menderes Türel'in yanına geldi.

 Antalya'da Eskişehir'deki görevinin eş değeri ASAT'a genel müdür olarak atanan Karaçay, 2009'da Başkan Türel'in seçim kaybetmesinin ardından bu görevi bıraktı. Seçimden hemen sonra 5 Mayıs 2009'da, Çevre ve Orman Bakanlığı Müşavirliği'ne atandı.

 Fakat Karaçay'ın bakanlıktaki görevi uzun sürmedi. Aynı yılın Kasım ayında, Ak Parti'nin Büyükşehir Belediyesi'ni kaybettiği, 19 ilçeden ancak 5'inde seçim kazandığı ve İl Genel Meclisi'nde kurulan CHP ve MHP ittifakıyla atıl duruma düştüğü Antalya'ya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak döndü. Karaçay, böylece belediyelerin sorumluluk alanı dışındaki tüm köylere yapılacak her türlü yatırımın başındaki isim oldu.

 Faruk Karaçay, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in görevi devraldıktan sonra ilk atadığı isimler arasında yer aldı. Büyükşehir'deki ilk görevi ASAT Genel Müdürlüğü'ne atanan Karaçay, dün Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen'in vekalet ettiği genel sekreterlik görevine de getirildi.

 

Editör: Haber Merkezi