ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, vatandaşların evlerini, iş yerlerini emanet ettiği çilingir ve anahtarcılara mutlaka oda kaydı olup olmadıklarını sormalarını isteyerek, "Ruhsatsız, ustalık belgesi olmayan kişilere kapınızı açtırmayın" dedi.

 AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, farklı iş yerlerinde, seyyar makinelerle anahtar çoğaltanlara karşı da vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulundu. Bu kişilere kapı açtırmanın güvenlik açısından sorunlara yol açabileceğine işaret eden Sevimçok, "Ruhsatsız, ustalık belgesi, oda kaydı olmayan kişilere kapınızı açtırmayın" diye konuştu.

 Sevimçok, Antalya'da çilingir ve anahtarcıların Madeni Eşya Sanatkarları Esnaf Odası'na kayıtlı olduğunu, eve ya da işyerine çağrılan anahtarcı ya da çilingire esnaf odası kaydının mutla sorulması gerektiğini anlattı. Sevimçok, şunları söyledi: "Çilingire evinizin giriş kapısını teslim ediyorsunuz. O nedenle kişinin kaydı, belgesi olması lazım. İş, işin ehline verilmeli. Ustalık belgesi olan, sabit işyeri olan kayıtlı kişilere evinizi emanet edin."

Editör: Haber Merkezi