ANTALYA Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferda Erdem, altın almayı düşünenlere düğün ayları olan temmuz- eylül sezonu öncesi harekete geçmelerini tavsiye etti.

Ferda Erdem, geçen yıl aralık ayından itibaren başlayan fiyat artışıyla 24 ayar gram altının 88 liraya yükseldiğini söyledi. Önceki yıllara bakıldığında temmuz, eylül aylarını kapsayan yaz döneminde dünyadaki talep fazlalığından dolayı altın fiyatının yükseldiğine dikkati çeken Erdem, "Hindistan, Pakistan, Türkiye ve Arap ülkelerinde yaz aylarındaki düğünlerde çok miktarda altın takılması dünya piyasasındaki altın talebini de yüzde 2-3 oranında etkiliyor" dedi. Erdem, yaz aylarında dünya piyasasında altın talebindeki artışın fiyatlara da aynı oranda yansıdığına işaret etti.

 

GRAM ALTIN 100 LİRAYI GEÇEBİLİR

Düğün mevsimi olan yaz aylarında altına talebin fiyat artışı olarak yansımasının beklendiğini kaydeden Erdem, "Yaz aylarında gram altının 95 lira civarında seyretmesi bekleniyor. Düğün yapacak ve yatırımda bulunmayı planlayanlar için şu an fiyatların en uygun dönemde olduğu düşünülmekte" diye konuştu.

Erdem, dünya piyasasında da Çin'in altın rezervini artırması yönünde beklenti bulunduğunu, bu beklentinin gerçekleşmesi halinde Türkiye'de gram altın fiyatının yaz mevsiminde 100 liranın üzerine çıkmasının tahmin edildiğini söyledi.

 

ALTIN UZUN VADELİ YATIRIM AMACI

Türkiye'de yerel seçim sonrası ve turizm sezonu öncesinde altın satışında durgunluk yaşandığını aktaran Erdem, yaklaşık 1 ay sonra piyasada hareketlilik oluşmasının beklendiğini dile getirdi. Tasarruf amaçlı altın almayı planlayan kişilere öneride bulunan Erdem, altının uzun vadeli yatırım aracı olarak düşünülmesi gerektiğini, uzun vadede altının her zaman kazandırdığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi