TÜRKİYE'nin Oyları grubu bünyesinde kurulan Antalya'nın Oyları, oyların namusu için sandık başında görev alacak.

30 Mart yerel seçimlerinde ilk kez gönüllü sandık görevlileriyle Ankara'da ortaya çıkan ve Haziran'da hem Ağrı hem de Yalova'da tüm sandık sonuçlarını birebir toplayan Türkiye'nin Oyları isimli grubun, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi için Türkiye genelindeki örgütlenmesine Antalya da katıldı.

Kısa sürede birçok ilde örgütlenen Türkiye'nin Oyları, Antalya'da da 'Antalya'nın Oyları' olarak kuruldu ve çalışmalarına başladı. Grup, Cumhurbaşkanlığı seçiminde hiçbir siyasi parti güdümünde olmadan, demokratik, adil ve temiz seçim için tüm illerde gönüllülerle sandık başında sonuçları toplayacak ve analizlerini yapacak.

Tamamen sivil bir inisiyatif ve hiçbir siyasi partinin adına çalışmadıklarını vurgulayan Antalya'nın Oyları Grubu, Çağdaş Gazeteciler Derneği'nde düzenlenen basın toplantısında gönüllü çağrısında bulundu. Grup adına basın açıklamasına Serap Özer, Ceyda Özden, Murat Muratlı, Evrim Çetiner ve Ebru Ulusu katıldı. Seçimlerde sonuçları doğru şekilde analiz edip kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçladıklarını kaydeden grup yöneticilerince, Türkiye'nin Oyları ile işbirliği içinde yapılanmanın tamamlandığı ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için gönüllü kayıtlarının alınmaya başladığı belirtildi.

Demokratik, adil ve temiz seçim için Cumhurbaşkanlığı seçiminde Antalya'daki 5 bin 279 sandıkta görev alacak gönüllü müşahit görevlendirileceği, ayrıca okul sorumluları olacağı kaydedildi. Elde edilecek analizler ise isteyen tüm siyasi partilerle paylaşılacak.

 

Editör: Haber Merkezi