Karakuş; ''Kur'an'ın indiriliş heyecanını yeniden yaşamayı çok arzuladığımız bu mübarek gecede, Kur'an ile hemhal olmak suretiyle ihya edenlerden olmayı murat ediyoruz.''

Bugün idrak edeceğimiz Kadir Gecesi nedeniyle, Serik İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş bir açıklama yaptı. Müftü Karakuş açıklamasında şunları söyledi; ''Rabbimizin rahmet ve merhametinin oluk oluk yağdığı mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznü, Kur'an'ın indirilmeye başladığı, bereketli ve kutlu geceyi,  Rabbimizin Kur'an'da bin aydan daha hayırlıdır diye vasfettiği mübarek Kadir Gecesini karşılamanın heyecanı içerisindeyiz.

Bu akşam hep birlikte Kadir Gecesini idrak edeceğiz. Kur'an'ın indiriliş heyecanını yeniden yaşamayı çok arzuladığımız bu mübarek gecede, Kur'an ile hemhal olmak suretiyle ihya edenlerden olmayı murat ediyoruz. Bu vesileyle Kur'an'la gönüllerimizi aydınlatmak, o gönüllerle de hayatımızı aydınlatmak istiyoruz.

Bu gece vesilesiyle, Merkez Camimiz başta olmak üzere tüm camilerimizde özel programlar icra edilecektir. Merkez Camimizdeki program, iftar sonrası başlayıp Yatsı namazı vaktine kadar devam edecek olan vaaz ile başlayacaktır. Yatsı ve Teravih namazının kılınmasının ardından, görevlilerimiz tarafından Fetih suresi başta olmak üzere çeşitli sure ve ayetlerden oluşan bir Kur'an Ziyafeti sunumu yapılacak, aralarda söylenecek ilahi ve kasidelerle gönül dünyamıza bir yolculuk başlatılacaktır. Başta ülkemiz insanları olmak üzere tüm gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimiz için dualar edilecektir. Başta Gazze, Suriye, Irak olmak üzere, dünyanın dört bir yanında devam eden zulümlerin bir an önce son bulması dualarımızda işlenecektir.

Kadir Gecesinin bereketlerine ermek niyazıyla, vicdandan yoksun kalmış, tüm dünyanın gözü önünde icra edilen vahşi katliamların bir an önce nihayete ermesi dualarına aminlerle katkıda bulunmak üzere tüm kardeşlerimizi camilerimize davet ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere bütün İslam Aleminin mübarek Kadir Gecelerini en kalbi duygularımla tebrik ediyor; Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden istifade edenlerden olmayı,  bu gece vesilesiyle İslam dünyasının içerisinde bulunduğu üzücü ve can sıkıcı günlerden, bir an önce kurtulmasını niyaz ediyor, Tüm kardeşlerimin Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum."

 

Editör: Haber Merkezi