ANTALYA'da Oy ve Ötesi Derneği'nin 'Haydi beraber sandık gözlemcisi olalım' sloganıyla düzenlediği toplantıda derneğin il koordinasyon görevlisi Ertan Gürdinç, cumhurbaşkanlığı seçiminde İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Bursa, İzmir'de toplam 100 bin gönüllü sandık gözlemcisiyle oy sayımında aktif rol oynamayı hedeflediklerini söyledi.

 Antalya'da Oy ve Ötesi Derneği üyeleri tarafından 'Haydi beraber sandık gözlemcisi olalım' sloganıyla basın toplantısı düzenlendi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Antalya Şubesi'nde düzenlenen toplantıda, derneğin il koordinasyon görevlisi Ertan Gürdinç, kentte oylarına sahip çıkmayı isteyen tüm seçmenleri derneğe kayıt yaptırmaları çağrısında bulundu. 30 Mart yerel seçimleri öncesinde İstanbul'da 8 kişinin başlattığı organizasyon sonrası seçimlerde 34 bin gözlemci sayısına ulaştıklarını ve bunun 26 bin 500'ünün sandıklarda gözlem yaptığını anlatan Gürdinç, cumhurbaşkanlığı seçiminde de Ankara, Antalya, Adana, Bursa, İzmir olmak üzere 6 ilde gönüllü görev yapacaklarını söyledi.

 Gürdinç, 6 ilde seçim gününe kadar 100 bin gönüllü sandık gözlemcisi sayısına ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. İllerde seçim günü bir kişi sandık gözlemcisi bir kişi de okul gözlemcisi olarak oy sayımında gönüllü yer almayı planladıklarını aktaran Gürdinç, "Seçim gününe kadar İstanbul'da 40 bin, İzmir'de 13 bin, Ankara'da 16 bin, Adana'da 7 bin, Antalya'da 5 bin, Bursa'da 8 bin gönüllü sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Antalya'da şu anda 1000 civarında gönüllü var. Antalya'daki sandıkların yüzde 82'sinde gönüllü sandık gözlemcisinin yer alması planlanıyor" diye konuştu.

 Türkiye genelinde bağımsız ve tarafsız gönüllü topluluğu ile seçimleri izlemeyi, oluşabilecek hataların engellenmesini amaçladıklarını dile getiren Gürdinç, "Tüm siyasi partilere eşit uzaklıkta bulunan bağımsız Oy ve Ötesi, seçimlerin şeffaf, yasa ve genelgelere uygun, şaibelere mahal vermeyecek nitelikte bir ortamda yürütülmesi için 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçiminde de sandık gözlemciliği hareketiyle aktif rol alıyor" dedi.

 Derneğin yapılanmasını gerçekleştirdiği 6 ilde gönüllü sandık gözlemcilerinin eğitimine başlandığını aktaran Gürdinç, hedeflenen gözlemci sayısına ulaşmak için kullandığı oya sahip çıkmak isteyenlerin kayıt yaptırmaları çağrısında bulundu. Derneğin internet sitesinde gönüllü gözlemcilerin kayıt yaptırması gerektiğine değinen Gürdinç, Antalya'nın ilçelerinde de seçim sürecinde gönüllü görev yapacaklarını söyledi. Gürdinç, seçim günü gönüllü gözlemcilerin sorumlu oldukları sandığı oy kullanmanın ardından Yüksek Seçim Kurumu'na teslim edildiği süreç boyunca görev yapacağını da sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi