Serik İlçe Belediyesi, belediyenin işçi kadrosunda bulunan, aralarında Ali Gürbüz'ün de olduğu 9 yağlı güreşçi ve 2 güreş antrenörüyle yollarını ayırdı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde geçen yıl elde ettiği altın kemeri dopingli olduğunun tespit edilmesiyle iade eden Ali Gürbüz, karşılaşmalardan 15 ay men edilmişti. Ardından Belek Belde Belediyesi'ni temsil eden Ahmet Serbest, Sermes Mutlu, Ali Altun, Bekir Seçim, Kürşat Şevki Korkmaz, Serhat Gökmen, Mustafa Ölmez ve Sinan Kaya'nın da dopingli olduğu saptanmıştı. Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, bu sporcuların da 15'er ay müsabakalardan men edildiğini açıklamıştı. Geçen yıl haziran ayında aldıkları cezaların yıl sonunda tamamlanmasıyla bu sporcular yeniden güreşebilecek.

Belek Belediyesi'nin kapatılıp Serik Belediyesi'ne devrinin ardından Serik Belediyesi, kendisine geçen güreş takımında yer alan söz konusu 9 yağlı güreşçi ve antrenörleri Atınç Korkmaz ve Okan Aksoy ile pazartesi günü yollarını ayırdı.

 

'MALİYETİ DÜŞÜK GÜREŞÇİLERE AĞIRLIK VERDİK'

Serik Belediyesi'nin spordan sorumlu Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, güreşçilerin işlerine son verilmesiyle ilgili olarak "Öncelikle Serikli olanlara ve maliyeti düşük olan güreşçilere ağırlık verdik. Esas amacımız Serik'te alp yapıya önem vermek" dedi.

Okudan, Belek Belediyesi'nden güreşçilerle ilgili hocalarla yaptıkları toplantı sonrası kendilerine verilen rapor doğrultusunda Osman Aynur, İsmail Koç, Hüseyin Demir, Cemali Küçükgüçlü, Oğuz Kara, Kemal Eser, İsmail Top ve Ahmet Ercan ile anlaşma imzaladıklarını söyledi.

Ali Gürbüz'le anlaşılmamasına ilişkin olarak Okudan, "Ali Gürbüz ile de anlaşma yapmak istedik. Büyükşehir adına güreşeceğini söylemesi üzerine, biz de ona saygı gösterdik. Bunun dışında anlaşmaya varmadığımız diğer pehlivanlar, belediyenin şirketinde çalışıyorlardı. Anlaşmadığımız için iş akitlerine son verilip tazminatları ödenecek. Burada bir art niyet yoktur. Bütün amacımız Serik'te güreşte yeniden bir oluşum yaratmak ve alt yapıya önem vermek" diye konuştu.ü

 

Editör: Haber Merkezi