Serik'te Kadir Gecesi kadın erkek, genç yaşlı yoğun bir katılımla, idrak edildi. Tüm camilerimiz sabah namazına kadar, ibadet etmek isteyen cemaatle doldu taştı.

Kadir Gecesi programı teravih namazı öncesi başladı. Hemen iftarın ardından İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş yatsı namazı vaktine kadar Kadir Gecesinin mana ve önemi hakkında vazetti.

Yatsı, teravih ve vitir namazlarının eda edilmesinin ardından Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner, Merkez Cami İmam-Hatibi Osman Demirci, Hastane Cami İmam-Hatibi İsmail Erkek ve Meydan Cami İmam-Hatibi Bünyamin Akçay Fetih Suresi ve Aşr-ı Şerifler okuyarak Kur'an ziyafeti sundular. Söyledikleri ilahilerle, cemaate duygulu anlar yaşattılar. Okunan hatim ve Surelerin duasını İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş yaptı. Başta Gazze, Suriye ve Irak olmak üzere, tüm mazlum milletlerin kurtuluşu için de dualar edildi.

Hayırsever cami cemaatin hazırladığı çeşitli ikramlar geç saatlere kadar dağıtıldı. İlerleyen saatlerde diğer camilerimizde olduğu gibi, tesbih namazı kılındı. Sahur vaktine kadar camiler ferdi ibadet yapanlarla doldu taştı. İlçede sabah ezanlarının ardından okunan mukabele ve kılınan sabah namazlarıyla huzurlu bir Kadir Gecesi İdrak edildi.


Editör: Haber Merkezi