Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, İsrail'e bir kınama mesajı yayınladı.

Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'ın İsrail'e tepkisiz kalmayarak yayınladığı kınama mesajında şu ifadeler yer alıyor; ''Bugün hepimizin içini karartan ve Dünya'nın sessiz kaldığı, İsrail'in katilliğini, izlemekteyiz. Filistin'in tamamen işgalini başlatan ve gözünü kan bürümüş İsrail Devleti'ne, sessiz kalmış vicdandan yoksun toplumların yanında İslam coğrafyası da tepkisiz kalmıştır. Sessizlikleri elbette kendilerine dönecek ve susmuş olmalarından dolayı, bu cinayetlere ortak olacaklardır.

Peygamber Efendimiz, ''Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek: Ya Müslim! Ey Allah (c.c.) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır, diyecek'' hadisini buyurmuştur. Bu zulme ve vahşete ağaçlar, taşlar bile tanıklık ederken Dünya'nın sessizliği ve BM'nin cesaretsizliği karşısında Serik Belediyesi olarak İsrail'in bu zulmü durdurmasına, ateşkesin bir an önce sağlanmasına yönelik tavrımızı net olarak belirtmek isterim. Serik Belediye Başkanı olarak suçsuz, günahsız sivil halkın, çocukların ve masum insanların katili, vahşetin, zulmün mimarı olan İsrail'i şiddetle ve lanetle kınıyorum.

Türkiye Devleti olarak masum ve mazlum insanların her daim yanında olduk. Tarihimizde bunun sayısız örnekleri mevcuttur. Mübarek Ramazan ayını icra ettiğimiz bu günlerde Filistin'in yalnız olmadığını, Sayın Başbakanımız dile getirdi. Bunun için Başbakanımızın görüşmelerini ve çalışmalarını yakından takip ediyorum. Başlatılan ve başlatılacak olan yardımlar karşısında, Serik Belediyesi olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğiz.''

 

Editör: Haber Merkezi