12 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimleri öncesinde Serik'te Seçim Güvenliği ve Genel Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Seçim Güvenliği ve Genel Asayiş Değerlendirme Toplantısı'nda Milletvekili Genel Seçimlerinin huzur ve güven ortamında geçmesi için alınacak önlemler hakkında bilgiler verildi. Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Kaymakam Ahmet Ümit, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için gerekli önlemleri şimdiden aldıklarını söyledi. Seçimlerin huzur içinde geçmesi için sadece görevlilerin çabasının yeterli olmayacağını, siyasi partilerin ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlara büyük görev düştüğünü ifade eden Ümit, "Eğer bu huzuru sürdürmek istiyorsak herkes üzerine düşen görevi yapmalı" dedi.

Ümit, toplantıda Seçim kanunları, siyasi partilerin yükümlülükleri, Yüksek Seçim Kurulu'nun genelgeleri, Seçim gününe kadar nerelere pankart ve afişlerin asılacağı, propaganda konuşmalarının nerelerde yapılacağı, konvoylarda uyulması gereken kuralları hakkında bilgiler verdi. Seçimle ilgisi olsun olmasın herkesin gerildiği şu günlerde olabilecek olumsuz bir durumun 13 milyon turisti hizmet eden Antalya'nın aleyhine olacağını ifade eden Ümit, “Birilerine yumurta ve taş atmak özgürlük ve demokrasi değildir. Özgürlük fikirlerin açıkça ifade edilmesi ile olur. Herkes kazanmak ister fakat her seçimde olduğu gibi demokrasi yarışından bir taraf kazanacak ve bunu da bu milletin takdiri ile olacaksa saygı duyulmalı ve huzur ve güven içerisinde birilerinin burnu kanamadan olmalı. Bu milletin insanları kardeştir, bu seçimin kardeşane güzel bir demokrasi sınavı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Toplantıya Kaymakam Ahmet Ümit'in yanı sıra, İlçe Emniyet Müdürü Ali Korucu, İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Üst Teğmen Hayri Yazıcı, Jandarma Üst Teğmen Gürcan Özdilek, siyasi parti başkanları ve partililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi