ANTALYA Valisi Sebahattin Öztürk, kentte uyuşturucu ile mücadele konusunda var olan kapasitenin yetersiz olduğunu söyledi. Kente yeni bir merkez kazandırmak için çalışmaların yürütüldüğünü aktaran Vali Öztürk, merkezin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

2014 yılının 3'üncü İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapıldı. Toplantının açılışında Vali Öztürk, haziran ayı sonu itibariyle kente yapılan yatırımların genel durumu hakkında bilgi verdi. Antalya'da toplam bedelleri 7 milyar 374 milyon 764 bin 625 TL olan 691 adet proje yürütüldüğünü söyleyen Vali Öztürk, bu projelere önceki yıllarda 2 milyar 486 milyon 189 bin 727 TL harcanırken, 2014 yılı ödeneğinin ise 1 milyar 326 milyon 823 bin 616 TL olduğunu, bu ödeneğin 609 milyon 937 bin 738 TL'sinin harcandığını anlattı.

 

 ASLAN PAYI YİNE ULAŞIMIN

 Haziran ayı sonu itibariyle sektörlere göre yapılan harcamalardan bahseden Vali Öztürk, ulaşım sektörüne 114 milyon TL, eğitim sektörüne 87 milyon TL, tarım sektörüne 68 milyon TL, sağlık sektörüne 50 milyon TL, turizm sektörüne 16 milyon TL, enerji sektörüne 12 milyon TL, diğer kamu hizmetleri sektörüne ise 259 milyon TL harcandığını ifade etti. Söz konusu 691 projeden 127'sinin tamamlandığını, 381 adedinde ise çalışmaların devam ettiğini aktaran Vali Öztürk, 77'si ihale aşamasında iken 106'sına henüz başlanılmadığını dile getirdi.

 

 İMAR SORUNLARI ÇÖZÜLME NOKTASINA GELDİ

 Vali Öztürk'ün konuşmasının ardından kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri koordinasyon gerektiren konularda sunum yaptı. Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok, çalışmaları yürütülen projelerden bahsederken, Gazi Bulvarı üzerinde yapılan iki köprülü kavşağı 3 ay içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi. Batı Çevreyolu'nda ise imar sorunlarının çözülme aşamasına geldiğini anlatan Şenol Altıok, imar problemi olmayan kesimlerde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Şenol Altıok, Antalya-Alanya Otoyol projesinden de bahsederken Vali Öztürk bu yolun önemli olduğuna işaret etti.

 

 UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE MERKEZ İHTİYACI VAR

 Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş ise alkol ve madde bağımlılığı tedavi merkezi kurulmasına dönük çalışmaları aktardı. Vali Sebahattin Öztürk, uyuşturucu ile mücadele konusunda Antalya'da var olan kapasitenin yetersiz olduğunu belirtirken, böyle bir merkezi şehre kazandırmanın bir sosyal sorunun çözümü için önemli olduğunu vurguladı. Bu konunun takip edilmesini isteyen Vali Öztürk, bu merkezin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

 

 ELEKTRİK KESİNTİLERİ ARTTI

 Vali Öztürk toplantıda doğu Antalya bölgesinde bu yıl elektrik kesintilerinin arttığı yönünde kendilerine şikayetler ulaştığını ifade ederken, geçen yıl da benzer bir sorun olduğuna dikkati çekti ve TEİAŞ 19. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü yetkililerinden bu konuda bilgi istedi. TEİAŞ yetkilileri ise bölgesel kesintilerin kendilerinden kaynaklanmadığını aktardı. Bunun üzerine Vali Öztürk, özelleşen AKEDAŞ firmasının yetkililerinin de koordinasyon toplantısına katılmaları gerektiğini ifade etti.

 

 YİKOB'A 107 MİLYON TL ÖDENEK

 Toplantıda ayrıca, 30 Mart seçimlerinin ardından İl Özel İdaresi'nin kapanmasıyla kurulan Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) bünyesinde yürütülen projeler de gündeme geldi. Bu konuda bir sunum yapan Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, YİKOB'a bu yıl kurum ve kuruluşlarca 107 milyon TL ödenek aktarıldığını söyledi. Bu ödeneğin bugüne kadar 23 milyonunun harcandığını anlatan Vali Yardımcısı Balcıoğlu, bu ödenekle 115 proje yapıldığını ve bunların 24'ünün tamamlandığını, 72'sinde çalışmaların sürdüğünü, 19'unun ise ihale işlemlerinin devam ettiğini kaydetti.

 

 KURUMLAR İŞBİRLİĞİ YAPMALI

Vali Öztürk toplantı sonunda kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine uyarılarda bulundu ve projelerde ortaya çıkacak sorunların çözümü için bir dahaki koordinasyon toplantısını beklemek yerine kurumların birbiriyle iletişim halinde sorunları çözmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi