TÜRK Hava Yolları (THY), İstanbul- Gazipaşa Havalimanı seferlerine başladı.

THY'nın uzun süredir beklenen İstanbul- Gazipaşa seferleri dün yapılan ilk uçuşla resmen başladı. Atatürk Havalimanı'ndan saat 10.15'te kalkış yapan TC-JPC kuyruk tescilli Airbus 320-200 tipi 'Hasankeyf' adlı THY uçağı, saat 11.30'da Gazipaşa Havalimanı'na iniş yaptı. Uçak piste indikten sonra ilk seferin şerefine itfaiye araçlarıyla su takı oluşturuldu. THY'nin ilk uçuşunda, THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, gazeteciler ve biletli 87 yolcu seyahat etti. Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı ve yetkililer, yolcuları çiçeklerle karşıladı.

 

257'NCİ UÇUŞ NOKTASI GAZİPAŞA

İstanbul- Gazipaşa hat açılışına katılan THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, yeni açılan hattın büyük ilgi göreceğini belirtti. Gazipaşa'nın Türkiye turizmi için çok önemli bir destinasyon olduğunu vurgulayan Olmuştur, "Bugün başlayan seferlerimizi, haftanın her günü karşılıklı olmak üzere 14 frekans halinde düzenleyeceğiz. 257'nci uçuş noktamız herkese hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

 

AB BAKANI ÇAVUŞOĞLU

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Gazipaşa Havalimanı'nın bölge halkı için büyük önem taşıdığını ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, "THY, bugün dünyanın en çok ülkesine uçan ve son 4 yıldır da Avrupa'nın en iyi havayolu konumunda. Bu tesadüf olamaz. THY yolcuları, Gazipaşa Havalimanı'nı üzerinden dünyaya bağlanacak. Herkese hayırlı olsun. TAV Havalimanları'na da özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.

 

HAFTADA 14 SEFER

THY, İstanbul'dan her gün saat 09.40 ve 20.50'de, Gazipaşa'dan 11.45 ve 22.55'te olmak üzere karşılıklı 2 sefer gerçekleştirecek. THY bugün itibarıyla her gün karşılıklı olmak üzere haftada 14 sefer düzenleyecek.

Geçen yıl 363 bin yolcuya hizmet veren ve TAV Havalimanları tarafından işletilen Antalya Gazipaşa Havalimanı'nın yıllık yolcu kapasitesi, iyileştirme çalışmaları sonucunda 1,5 milyona ulaştı.

 


Editör: Haber Merkezi