CHP Antalya İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi. İl Başkanı Devrim Kök, bayramlaşmada cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ilk turda ipi göğüsleyeceğini söyledi.

CHP'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma töreni il binasında gerçekleştirildi. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın ve hukukçu-yazar Vural Savaş'ın katıldığı bayramlaşma töreninde İl Başkanı Devrim Kök bir konuşma yaptı.

 

SEÇİM KIRILMA NOKTASI OLACAK

Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Kök, hem cumhurbaşkanının seçilme yöntemi hem de tarihte görülmemiş bir uzlaşı ile gidilmesi nedeniyle ilklerin bir arada olduğu bir seçim yaşanacağını, Türk milletinin parçası olmaktan gurur duyan herkesin bu mutabakat ve uzlaşının içinde yer aldığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüm eleştirilere göğüs gererek bu uzlaşının oluşumuna ağabeylik yaptığını ifade eden Devrim Kök, "Yıllardır yapılamayan bu uzlaşı birçok şey kaybettirdi bu ülkeye. Bu uzlaşı bu sefer çok büyük şeyler kazandıracak, bir kırılma noktası olacak. 10 yılı aşkın süredir ülkeyi ayrıştıran, cumhuriyet kazanımlarını erozyona uğratan bu yapının gitmesi için önemli bir adım olacaktır. Bunu iyi değerlendireceğiz" dedi.

 

'CHP'LİLİK AHLAKI ÖNEMLİ'

İl Başkanı Devrim Kök, halktan büyük ilgi gören İhsanoğlu'nun hem Antalya'da hem de Türkiye'de önemli bir oy alarak seçimin ilk turunda ipi göğüsleyeceğini dile getirdi. Konuşmasının sonunda CHP'li olmanın büyük bir onur olduğunu söyleyen Devrim Kök, şunları kaydetti: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partide siyaset yapmak çok büyük onurdur. CHP'lilik ahlakı çok önemlidir. Bunu içine sindirmek lazım. Bunu içine sindiremeyen arkadaşlarımız farklı davranışlar içerisinde diye biz asla üzülmeyiz. Bizim çocuklarımıza bırakacağımız en büyük onur, şeref CHP'liliktir. Allah her CHP'liye CHP'li olarak çene kapamayı nasip etsin."

Editör: Haber Merkezi