Tarımsal üretime ait veriler dijital ortama kaydedilecek, tarımsal faaliyetler kayıt altına alınacak, güncel tarım istatistikleri oluşturulacak.

Tarım merkezlerinde görevli mühendis ve veteriner personellere tablet bilgisayar dağıtıldığını belirten İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu; çalışma konusunda personellerle bir toplantı yaparak, çalışmaların alınan talimat gereği 30 Ağustos'a kadar tamamlanması ve yıllık izinlerin zorunlu haller dışında bu tarihten sonra kullanılacağını belirtti.

 Çömezoğlu konu ile ilgili verdiği bilgide şunları belirtti, ''Dağıtımı yapılan tabletler ile tarımsal üretime ilişkin istatistiki veriler dijital ortama kaydedilecek, kaydedilen ve alınan sağlıklı güncel veriler ışığında bakanlığımızca yeni tarım politikalarının oluşturulmasında etken olacağı düşünülmektedir. Tarımsal Üretim Kayıt Sisteminde tarım işletmelerine ait tarımsal faaliyetlerin tamamı kaydedilerek, güncellenecek, elde edilen kayıtlardan tarım işletmesi bazında, ülke genelinde tarım istatistiklerinin oluşturulması sağlanmış olacaktır. Ayrıca mahalle bazında tarımsal üretim bazında durumumuz ortaya konulmuş olacak, 2014 yılı tarım sayımı yapılmış olacaktır.

 Personellerimiz gerek büroda, gerekse mahallinde dolaşarak verileri kaydedecekler, işletme sahiplerinden de yararlanarak yüklü olan tapu, kadastro, tarım parseli verileri ve bu verilere alt yapı oluşturacak uydu görüntülerinden de yararlanarak mahalle bazında güncelleme yapılacaktır. Çalışmalar 30 Ağustos 2014 tarihine kadar tamamlanacak. Tüm vatandaşlarımızın arkadaşlarımıza yardımcı olmaları bizleri memnun eder.''

Editör: Haber Merkezi