ANTALYA Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde kurulu Alo 179 Turizm Çağrı ve Danışma Merkezi'ne bugüne kadar 3 binin üzerinde başvuru oldu. Merkeze turistlerden, 'Ek yatak istedik yayları bozuk çıktı', 'Deniz gören oda istedik kara gören oda verdiler' gibi şikayetler de geldi.

Alo 179 Turizm Çağrı ve Danışma Merkezi, Antalya Valiliği'nce 2010 yılında başlatılan çalışmalar sonucu kuruldu ve 2011 yılı nisan ayında hizmet vermeye başladı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün hizmet binasında yer alan bürosunda faaliyetini sürdüren merkeze, kurulduğu günden bu yana 3 bin 457 şikayet geldi. Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, son dönemde şikayetler ilk iki yıla nazaran azaldı.

 

BU YIL 200 ŞİKAYET GELDİ

Turistler daha çok kaçak acente ve rezervasyon sorunları, gürültü ve satın aldıkları turlar ile yaptıkları alışverişlerde yaşadıkları problemleri merkeze iletti. Elektronik posta ile 785 şikayetin iletildiği merkezde ayrıca yüz yüze, telefonla ya da elektronik posta ile 5 bin 200 turiste enformasyon verildi. Bu yılın ilk 7 ayında merkeze gelen şikayet sayısı ise 200 oldu.

 

 YATAĞIN YAYLARI BOZUK ÇIKTI

 İngilizce, Almanca ve Rusça bilen 3 personelin görev yaptığı merkeze değişik şikayetlerle başvuran turistler de oldu. Bunların arasında 'Ek yatak talep ettik ama yayları bozuk çıktı', 'Yan otelden gürültü geliyor', 'Deniz gören oda için para ödemiştik ama kara gören oda verdiler' gibi şikayetler yer aldı.

 

 112 DEVREYE GİRİYOR

 Turistler mesai saatleri içinde başvurularını Alo 179 Turizm Danışma ve Çağrı Merkezi'ne yapabilirken, mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde çağrılar 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yönlendiriliyor. Burada değerlendirilen başvurular çözümü için ilgili birimlere aktarılıyor.

 

Editör: Haber Merkezi