AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, cumhurbaşkanlığı seçiminde Antalya'da Ak Parti'nin oylarının yükseldiğini söyledi.

Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ve il yönetim kurulu üyeleri Serik İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ve partililer tarafından karşılanan Köse ve Samani, burada cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yoğun bir çalışma programı içerisinde olduklarını kaydeden Antalya Milletvekili Samani, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde emek veren tüm partililere teşekkür ediyorum" dedi.

''Halkın Seçtiği Cumhurbaşkanı''

Ak Parti'nin 27 Ağustos'ta olağanüstü kongreye gideceğini kaydeden Samani, "Genel başkanımızı cumhurbaşkanı seçtik. Şimdi yeni genel başkanımızı ve başbakanımızı seçeceğiz. Partimiz kurulduğunda yüzde 34 olan oyu son seçimde yüzde 52'ye yükseldi. Sayın başbakanımız halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı oldu" dedi.

''Oyumuz Arttı''

 Antalya'da 30 Mart seçimlerinde yüzde 36 olan oy aldıklarını, son seçimde ise bu oranı yüzde 42'ye çıkardıklarını ifade eden Hüseyin Samani, "Biz oyumuzu yüzde 6 yükseltirken muhalefetin oylarında yüzde 10 azalma var. Bu da bizim büyük başarımız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefet kendi içinden bir aday çıkaramadı. Çatı adayını da kendileri belirlemedi. Birileri kulaklarına fısıldadı. Sayın başbakanımız aday olmadan önce parti tabanına, parti kurucularına, milletvekillerine sordu. Anket yaptırdı. Bunun üzerine aday oldu ve cumhurbaşkanı seçildi. Onların kurdukları çatı çatırdadı" diye konuştu.

''30 Mart'ta Serik'te Bir Tarih Yazdık''

 İl Başkanı Mustafa Köse ise toplantıda yaptığı konuşmada, "Her zamanki gibi Serik teşkilatını canlı gördük. Seçim yorgunluğunu atmış. Bizim teşkilatımızın bir olgusu var. Seçim bittiği sabah yeni bir seçim çalışmasına başlarız. 30 Mart yerel seçimlerinde Serik'te bir tarih yazdık. Belediye başkanlığını kazandık. Partimizin yaz programları var. Yaz programlarında milletvekillerimizle birlikte ilçeleri geziyoruz. Vatandaşlarımızın dertlerini dinliyoruz. Teşkilatlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi