ANTALYA İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, il genelinde öğrenim çağındaki kız çocuklarının okullaşma oranının yüzde 82,65'e yükseldiğini söyledi.

Antalya genelinde kız öğrencilerin okula kazandırılmasına yönelik çalışmaları anlatan Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, "Geleceğimizin teminatı olan çocukların ve gençlerimizin eğitimin her kademesinde en iyi şekilde, topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi ve yarınlara hazırlanması öncelikli ve asli görevlerimizdendir" dedi.

 

 ÖĞRENCİLER TAKİP EDİLİYOR

Özellikle kırsal kesimde okuma imkanı olmayan kız çocukları için yatılı/pansiyonlu lokomotif okulları Antalya genelinde hayata geçirdiklerini aktaran Osman Nuri Gülay, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince oluşturulan ekipler ilkokul ve ortaokulu bitiren kız öğrencilerimizi bir üst öğrenim seviyesine kazandırmak için talimatlarımıza dayalı olarak, planlı ve programlı çalışmalar yürütüyorlar. Okul rehberlik servislerimiz de aynı şekilde bu öğrencilerimizi takibe alıyor ve sonuçlandırıyor" şeklinde konuştu.

 

 HEDEF YÜZDE 100

 Antalya'da kız öğrencilerin öğrenim gördüğü meslek lisesi sayısının 5 yıl öncesine kadar 22 olduğunu, bugün ise bu sayının 27'ye ulaştığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, şunları kaydetti: "2009-2010 öğretim yılı itibariyle yüzde 60, 70 olan kız öğrencilerin okullaşma oranı 2013-2014 öğretim yılı itibariyle yüzde 82,65'e ulaşmıştır. 8 bin 661 öğrenci kapasitesine çıkardığımız kız öğrenci pansiyonlarımız ve ortaöğretim okullarına taşımalı olarak gönderdiğimiz kız öğrencilerimizle de hedefimiz yüzde 100 okullaşma oranı yakalamaktır."

 

Editör: Haber Merkezi