ARALARINDA 4 de kadının bulunduğu 10'u görme engelli kişi, Ağrı Dağı'nın 5 bin 137 metrelik zirvesine tırmanacak. 'Görülmeyen Zirve Zaferi' sloganıyla yarın başlayacak tırmanışta, 25 Ağustos günü zirveye ulaşılması planlanıyor.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Antalya İl Temsilciliği, Akdeniz Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ADDK) ve Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) işbirliğiyle Antalya'dan 10'u görme engelli 27 kişi, Ağrı Dağı'nın zirvesine tırmanmak için bugün Antalya'dan yola çıktı. Muratpaşa Belediyesi, Doğubeyazıt Belediyesi ve OTI Holding'in ulaşım, çadır gibi çeşitli destekler sağladığı grupta bulunan görme engelliler, Ağrı Dağı zirvesine tırmanan ilk görme engelliler olacak. 

 

1 GÖRME ENGELLİYLE OLİMPOS'A TIRMANMIŞTI

Daha önce 1 görme engelli sporcuyu Yunanistan'da Olimpos zirvesine çıkardıklarını hatırlatan Muharrem Koç şunları söyledi:"Hiçbir sorun çıkarmadan görme engeli arkadaşımızın zirve yaptığını görmek bize çok büyük moral oldu. Görme Engelliler Kulübü işbirliğiyle çok zor şartlarda organizasyonu yapabildim. Çok küçük yardımlar bize yetti. Karınca kararınca desteklerle bu yola çıkabilecek duruma geldik. Sporcularımızın hepsi Antalyalı, görme engellilerimizin de hepsi Antalyalı ama, Antalyalı işadamları ve ilgili kurumlarımızın amatör sporculara da kulak kabartmasını bekliyoruz."

 

BAŞARIYA İNANIYORLAR

Kamil Çam, İsmail Sabancı, Huriye Çetintaş, Ayşe Karatepe, Yasemin Akça, Merve Demir, Selçuk Özdemir, Turgay Çarıkoğlu, Salih Duymaz ve Recep Gür adlı görme engellilere, Muharrem Koç ve beraberindeki sporcular eşlik edecek. İlk defa bir dağ tırmanışı gerçekleştireceklerini belirten Görme Engelliler Kulübü Başkanı Kamil Çam, "Başarılı olacağımızdan ümitliyim" dedi. 

 

TIRMANIŞ PROGRAMI

Yarın Doğubeyazıt'ta olacak grup, aynı gün tırmanışa başlayacak ve 23 Ağustos'ta 3 bin 200 metreye çıkıp kamp kuracak. 24 Ağustos'ta 4 bin 200 metreyi hedefleyen grup, burada bir gece konakladıktan sonra 25 Ağustos'ta 5 bin 137 metrelik zirveye ulaşmayı planlıyor. Grup 26 Ağustos günü Doğubeyazıt'a dönecek.

 

Editör: Haber Merkezi