HAYIRSEVERLERİN eğitime katkısında Türkiye'nin en iyi konumundaki Antalya'da iki protokolle üç yeni okul, bir öğrenci pansiyonu için daha imzalar atıldı.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2003 yılından itibaren eğitimde devlet yatırımlarının yanı sıra hayırseverlerin de desteğini almaya yönelik çalışmalar kapsamında iki protokol daha imzalandı. Hayırseverlerle toplamda 287 okul protokolüne ulaşılırken, Antalya Valiliği'nde bugün gerçekleşen iki ayrı protokolde Alanya ve Kaş ilçelerine yapılmak üzere toplam üç okul, bir öğrenci pansiyonu ve bir cami için imzalar atıldı.

Antalya Valiliği'ndeki protokol törenlerine Vali Sebahattin Öztürk, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ve ilçe kaymakamları katıldı.

 

BELEDİYEDEN İKİ OKUL

İmzalanan ilk protokolde Büyükşehir Kanunu kapsamında kapatılan ve hazineye devredilen belde belediye binalarından Payallar ve Oba'daki eski belediye hizmet binaları Alanya Belediyesi'ne devredilecek. Alanya Belediyesi ise bu iki bina karşılığında Kestel ve Oba'ya birer adet 24 derslikli okul yaptıracak.

 

DOĞDUĞU TOPRAKLARA OKUL VE CAMİ

İkinci protokolde ise MC Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelebioğlu, memleketi Kaş'ın Gömbe Köyü'nde ailesine ait 4 bin 350 metrekarelik arsayı hazineye bağışladı. Bu arsa üzerine 16 derslikli bir ortaöğretim okulu, 150 kapasiteli erkek öğrenci yurdu ve bir cami yaptırılacak.

Editör: Haber Merkezi