AVRUPA Bayanlar Golf Turnuvası'nın erişim serisi olarak bilinen Let Access'ın Türkiye ayağı 'Mineks Regnum Ladies Classic 2014', 5-7 Eylül günlerinde Belek'te yapılacak.

Dünyanın dört bir yanında düzenlenen ve Avrupa'nın en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen Ladies European Tour (Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası) için geçiş şansı sağlayan Let Access Open'ın Türkiye ayağı 'Mineks Regnum Ladies Classic 2014', Belek turizm bölgesindeki National Golf Kulübü'nde düzenlenecek.

2010 yılından bu yana yapılan Let Access serisinin Türkiye ayağı, bu yıl Mineks International ve Regnum Carya Golf & Spa Resort organizatörlüğünde yürütülüyor. 'Mineks Regnum Ladies Classic 2014'te 105 oyuncu kıyasıya mücadele edecek. Mayıs ayında İsviçre'de start alan, İsveç, İspanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Belçika'da oynanan 11 ayaklı turnuvanın Türkiye ayağına, 24 ülkeden 105 oyuncu katılacak. Turnuvada National Golf Kulübü 'junior'larının da bulunduğu 11 Türk golfçü yarışacak. 11 turnuva sonunda ilk 5'e giren profesyonel golfçüler, Ladies Europen Tour 2015 sezonunda oynama hakkını kazanacak.

 

 HERKES YARIŞIYOR

 Sonraki en başarılı 15 oyuncu da LET Tour Q School'un finaline direkt katılabilecekler. 2013 yılında Türkiye ayağında yapılan turnuvada birinci olan Belçikalı sporcu Chloe Leurquin, ikinci olan İspanyol Mireia Prat ve üçüncülüğü paylaşan Danimarkalı Julie Tvede ile Norveçli Caroline Martens Ladies European Tour'da oynamaya hak kazanmıştı. Amatörler 'The Mineks Regnum Ladies Classic Pro-Am' Turnuvası'nda yarışıyor. 'Mineks Regnum Ladies Classic 2014'ün bir gün öncesi olan 4 Eylül Perşembe günü 'The Mineks & Regnum Ladies Classic Pro-Am' turnuvası düzenlenecek. Ünlü isimlerin katılacağı turnuvada 24 takım yarışacak, her takımda 1 profesyonel ve 3 amatör oyuncu oynayacak.

 

 TANITIMA BÜYÜK KATKI

 EPGA standartlarındaki ilk golf sahası olan National Golf Kulübü'nde eşit sermaye hisseli, ortaklık girişimi için el sıkışan Mineks International Yönetim Kurulu Başkanı ve National Golf Kulübü Kurucusu Bülent Göktuna ile Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk turnuvanın kusursuz geçmesi için her türlü imkanın seferber edildiğini söyledi. Dünyanın en prestijli müsabakalarından biri olarak kabul edilen Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'na geçiş sağlayan bu önemli turnuvaya, birlikte ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Göktuna ve Öztürk, Türkiye'nin uluslararası arenada büyük tanıtımı olacağına dikkati çekti.

Editör: Haber Merkezi