ANTALYA Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği 2014-2015 sezonu İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında, yeni sezon hazırlıkları görüşüldü.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün salonunda yapılan toplantıya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, kaymakamlar, belediye başkan vekilleri, İl Sağlık Müdürlüğü ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, spor kulüpleri yöneticileri katıldı.

Yeni sezonda alınacak güvenlik tedbirlerinin anlatıldığı toplantıda, kenti profesyonel ve bölgesel liglerde temsil eden kulüpler de ele alındı. Süper Lig'de 4, Birinci Lig'de 13, İkinci Lig'de 9, Üçüncü Lig'de 5, Bölgesel Ve Amatör Lig'de (futbol hariç) 5 olmak üzere toplam 36 takımın Antalya'yı liglerde temsil ettiğine dikkat çekilerek, bu sayının önümüzdeki yıllarda artması dileğinde bulunuldu.

Toplantıda en çok tartışılan konu ise maçlara ambulans tahsisi oldu. Sağlık Bakanlığı'nın ücret karşılığında spor müsabakalarına ambulans tahsis edebileceğinin dile getirildiği toplantıda Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Metin Bulut, kulüplerin bu konuda maddi gücünün olmadığını belirtti.

Toplantının sonunda konuşan Vali Öztürk de kentteki lisanslı sporcu sayısının artırılması gerektiğine dikkati çekerek, "Tesisleşme konusunda son yıllarda önemli gelişmeler oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün hizmet binasının hemen yanına olimpik bir yüzme havuzu yapacağız. Bu havuzların kentte artması en büyük dileğimizdir" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi