AK PARTİ İl Başkanı Mustafa Köse, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkan adaylığı için Ahmet Davutoğlu adını açıklamasının kendileri açısından sürpriz olmadığını söyledi.

 Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya milletvekili Sadık Badak ve diğer parti yöneticilerinin katıldığı basın toplantısında, 27 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Ak Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Ak Parti'nin kurulduğu günden bu yana milletten aldığı destekle 'yapılamaz' denen birçok işi başardığını ifade eden Mustafa Köse, 12 yıl boyunca Ak Parti'ye karşı kurulan kumpaslar, çıkarılan engeller ve darbe teşebbüslerinin milletin desteğiyle atlatıldığını anlattı.

 

 YENİ TÜRKİYE YOLUNDA YENİ AŞAMA

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos seçimlerinin ardından cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte yeni Türkiye'nin kapılarının açıldığını dile getiren İl Başkanı Mustafa Köse, "27 Ağustos'ta yapacağımız 1. Olağanüstü Büyük Kongremiz ile yeni Türkiye yolunda yeni bir aşama başlayacaktır. Türkiye bu yeni dönemde daha yüksek irtifalara daha büyük bir hızla yükselecektir. Türkiye güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir" dedi.

 

 DAVUTOĞLU'NU BAŞBAKANLIĞA TAŞIYACAĞIZ

 Ak Parti'nin bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edeceğini belirten Mustafa Köse, "27 Ağustos'ta yeni genel başkanımızı seçeceğiz. Başbakanımız, partimizin yetkili kurulları istişarelerle Ahmet Davutoğlu'nu Genel Başkan Adayı olarak gösterdi. Bu seçimde biz de delege olarak oy kullanacağız. Ahmet Davutoğlu'nu genel başkanlığa, başbakanlığa taşıyacağız. Burada Davutoğlu'nun partimiz ve yetkili kurullarca işaret edilmesi son derece önemlidir. Tüm parti tabanının konsensüsü ile Davutoğlu genel başkanlık makamına getirilecektir" diye konuştu.

 

 BÖYLE OLACAĞINI BİLİYORDUK

 Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan adayı olarak gösterilmesinin kendileri açısından sürpriz olmadığını vurgulayan İl Başkanı Köse, şöyle konuştu: "Biz böyle gelişeceğini biliyorduk. Başbakanımızın söylemleri bu ismi işaret ediyordu. İnsanlarla konuştuğumuzda, Davutoğlu'nun ismi öne çıkıyordu. Bunun birçok nedeni var. Ama kriterler noktasında bakıldığında öteki konuşulan isimlerin olamayacağını biliyorduk. Sadece Davutoğlu ismi kalıyordu. Burada Davutoğlu'nun meselelere başbakanımızla aynı yaklaşıyor olması, paralel yapıyla olan mücadelesi, devlet adamı kimliğiyle bütün dünyada saygın bir yere sahip olması, halkla çok yakın teması olması ve özellikle de teşkilatlarımızla çok samimi diyalogunun bulunması hem genel başkanlık hem de başbakanlık konusunda Davutoğlu'nu öne çıkardı."

 

 DAVUTOĞLU ANTALYA İÇİN ÖNEMLİ

 Ahmet Davutoğlu isminin Antalya için de çok önemli olduğunu vurgulayan Mustafa Köse, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun babasının ata dostu olan, Antalya'da akrabaları bulunan Davutoğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi Antalya'ya özel ilgisi olacağını kaydetti.

 

 CHP VE MHP KENDİNİ KANDIRIYOR

 Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, basın mensuplarının sorusu üzerine, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP'nin Antalya'da aldığı oyun düştüğünü ve her iki partinin de mağlubiyeti galibiyet gibi göstererek kendilerini kandırdığını söyledi.

 Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak da 27 Ağustos'ta yapılacak 1. Olağanüstü Büyük Kongre ile ülkedeki birlik ve bütünlüğün devam edip 2023 hedefine doğru yürüyüşün devam edeceğini ifade etti.

 

Editör: Haber Merkezi