ANTALYA Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın, CHP Parti Meclisi'ne (PM) aday olmayacağını söyledi. Akaydın, Antalya'dan PM'de görmeyi en çok arzu ettiği ismin Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş olduğunu açıkladı.

CHP'nin 5- 6 Eylül tarihlerinde toplanacak olağanüstü kurultayında PM'ye girebilmek için Antalya'da 'derin kulis' yürürken, adı 'müstakbel' adaylar arasında sıralanan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, bu yönde bir düşüncesi olmadığını açıkladı. Akaydın, "PM'ye aday olmak gibi bir düşüncem de niyetim de yok. Hal böyle olunca bu yönde bir çalışma da yürütmüyorum" dedi. Akaydın, PM üyeliğini ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti olursa kabul edeceğini söyledi. Akaydın, bu haliyle PM üyeliğinin bir görev ve sorumluluk haline geleceğini belirterek, "Bu görev ve sorumluluktan da kaçmam" dedi.

Akaydın, Antalya'dan PM'de görmek istediği isimlerin başında Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş'ın geldiğini söyledi. Eski başkan Akaydın, "Bugüne kadar Genel Merkez'den PM için arayan, fikir soran olmadı. Ama 'Kimi önerirsiniz?' gibi soruyla karşılaşırsam sayın Savaş'ın ismini söylemeyi aklımdan geçirdim" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi