ÖZALTIN Holding'in Belek'te yapımına başladığı ve ocak ayında hizmete açacağı 50 milyon dolarlık yatırımı Gloria Sports Arena'nın tanıtımı İstanbul'daki gecede tanıtıldı. Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk çok kapsamlı spor kompleksi olan Gloria Sports Arena'nın Esma Sultan Yalısı'ndaki lansmanı, spor ve iş dünyasını buluşturdu.

İnşaat ve turizm alanlarındaki yatırımlarıyla tanınan Özaltın Holding'in yeni yatırımı Gloria Sports Arena'nın tanıtımı, dün gece İstanbul Ortaköy'deki Esma Sultan Yalısı'nda yapıldı. Lansmanda spor, turizm, siyaset, iş dünyası ve cemiyet hayatından önde gelen isimler bir araya geldi. Ünlü sunucu Burcu Esmersoy ile dünya şampiyonu bilardocu Semih Saygıner'in sunuculuğunu yaptığı gecede konuklara Gloria Sports Arena, tüm yönleriyle tanıtıldı. Özaltın Holding'in 50 milyon dolarlık yeni yatırımla hayata geçireceği, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en kapsamlı spor kompleksi olarak tasarlanan Gloria Sports Arena, Belek'te 105 bin metrekarelik alan üzerine kuruluyor. Tesis, açık, kapalı ve su sporları alanları, rehabilitasyon merkezi, 100 odalı oteli ve 50'den fazla branşta spor yapma imkanıyla profesyonel sporcu ve takımlar için yepyeni ve benzersiz bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Milli takımlar, kulüpler, spor grupları, amatör sporcular, profesyonel sporcular, antrenman kampları, yaz okulu kampları, turnuvalar, etkinlikler, kongreler, toplantılar ve konferanslar için tasarlanan kompleks, bir çok alanda ilk olacak.

 

DEV TESİSİN ÖZELLİKLERİ

Dünyada benzeri olmayan 'all-in one' (hepsi bir arada) konseptiyle hizmet verecek Gloria Sports Arena, 6200 metrekarelik kapalı alandan oluşan tesislerde; atletizm, yüzme, jimnastik, boks, eskrim, judo, güreş, hentbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, badmington, dans ve halter sporları için salonlar; açık alanında ise bir adet olimpik olmak üzere farklı özellik ve donanımlarda toplam 3 adet havuz, koşu parkurları, atletizm sahaları, kumsal sporları sahaları, tenis kortları, tırmanma duvarları, çok amaçlı açık spor sahası ve çok amaçlı açık yeşil sahalar ile hizmet sunacak. Tesisin bünyesinde bulunacak 1600 seyirci kapasiteli atletizm stadyumu ise atletizm sporcuları için eğitim alanı olarak kullanılmasının yanı sıra, turnuvalara ev sahipliği yapacak. Yüksek teknik standartlarda donatılacak Gloria Sports Arena, bünyesinde bulunacak butik konaklama tesisi ve sağlık merkezi ile profesyonel sporcuların tüm kamp ihtiyaçlarına cevap verecek.

 

TURİZM VE SPORA DEĞER KATACAK

Gecede konuşan Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, Gloria Sports Arena'nın Türkiye spor turizmi için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. "Hızla değişen ve gelişen ülkemiz için üzerimize düşen görevi yapmak üzere yola çıktık" diyen Özaltın, "Gloria Sports Arena ile Türkiye'nin bir spor merkezi olarak dünyada anılmasına ve sporcularımızın dünya çapında başarılar kazanmasına zemin sağlamayı hedefliyoruz. Bu yatırımın aynı zamanda Türk turizm ve sporuna büyük değer katacağına inanıyoruz. Bu yatırımın aynı zamanda Türkiye'deki turizm alanlarını çeşitlendirme politikasında en önemli unsurlardan biri olan spor turizmine katkı yapacak olması beni ve ailemi gururlandırmaktadır" dedi.

 

DEDE- TORUN SAHNEDE YANYANA

Özaltın grubunun üçüncü kuşaktan temsilcisi ve Gloria Sports Arena yatırımının sorumluluğunu üstlenen Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özdemir ise dedesi Nuri Özaltın ile çıktığı sahnede Gloria Sports Arena'nın ortaya çıkış öyküsünü anlattı. Proje ile Türkiye'de ilk olmakla beraber Avrupa ve Dünya için de ilkleri barındırmayı hedeflediklerini kaydeden Özdemir, "Bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede 105 bin metrekare üzerinde 50 milyon dolarlık bu yatırımı hayata geçirdik. Gloria Sports Arena, Ocak 2015'te kapılarını, sporseverlere, hayatı sevenlere, doğayı sevenlere, kısacası yaşamayı sevenlere açacak" dedi. Sporcu sağlığı ile ilgili A'dan Z'ye herşeyin düşünüldüğünü belirten torun Özdemir, Gloria Sports Arena'nın sporcu rehabilitasyonu konusunda Türkiye'deki büyük bir eksikliği kapatacağını sözlerine ekledi.

Gecede caz konseri veren Fatih Erkoç davetlileri etkilerken, dünya dans şampiyonları Martino Zanibellatto ve Michelle Norgaard Abildtrup'un dans gösterisi de hayranlıkla izlendi. Sunucular Burcu Esmersoy ve Semih Saygıner'in, dünya profesyonel dans şampiyonlarıyla yaptığı gösteri ise dakikalarca alkışlandı.

 

GLORIA SPORTS ARENA'DA YAPILACAK SPORLAR

KAPALI ALAN SPORLARI: Okçuluk, Badminton, Basketbol, Boks, Eskrim, Hentbol, Judo, Masa Tenisi, Tekvando, Voleybol, Halter ve Güreş.

DİĞER KAPALI ALAN SPORLARI: Aerobik, Aikido, Bilek Güreşi, Bushido, Dans, Dart, Salon Futbolu, Salon Hokeyi, Karate, Kendo, Kickboks, Kung Fu, Muay-thai, Pilates, Spinning, Thaichi, Yoga ve Zumba.

AÇIK ALAN SPORLARI: Okçuluk, Dekatlon, Futbol, Golf, Maraton, Dağ Bisikleti, Bisiklet, Tırmanma Duvarı, Atletizm ve Triatlon.

 

DİĞER AÇIK ALAN SPORLARI: Çim Hokeyi, Plaj Voleybolu ve Tenis.

OLİMPİK SU SPORLARI: Dalış, Yüzme, Senkronize Dalış, Senkronize Yüzme ve Su Polosu.

DİĞER OLİMPİK SU SPORLARI: Sualtı Hokeyi ve Sualtı Ragbisi.



 

Editör: Haber Merkezi