Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Konyaaltı Kitap Fuarı, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde açıldı.

Açılışa CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde konuşan protokol üyeleri, kitap okumanın önemine değindi. Daha sonra hep birlikte açılış kurdelesini kesen protokol, fuarı gezdi.

Okurlarıyla buluşan CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın standına gelen Başkan Menderes Türel, Acar'ın 'Direne Direne Kazanacağız' adlı kitabını aldı. Acar'ın iyi dilek ve temennilerde bulunduğu kitabı alırken gazetecilere poz veren Menderes Türel, daha sonra diğer stantlardan da birkaç kitap satın aldı.

Bu yıl 'Kitaba Dair Her şey' ana temasıyla açılan fuarda 60 stantta 95 yayınevi, 86 yazar okurlarıyla buluşacak. Fuara Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Valiliği başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş destek veriyor. Fuarda, Hulki Cevizoğlu, Haluk Çetin, Ataol Behramoğlu, İlker Başbuğ, Vural Savaş, Nihat Hatipoğlu, Hasan Atilla Uğur, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan gibi isimler, söyleşileriyle sevenlerinin karşısına çıkacak. Fuar, 28 Eylül tarihine kadar açık kalacak.


Editör: Haber Merkezi