Eğitim Sen'in Serik Temsilcisi Hüseyin Ceyhan'a Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan dava açıldığı belirtildi. Ceyhan'ın avukatları ise, tutulan tutanağın yasal olmadığını, Anayasa ve TCK'ya göre de yasadışı elde edilen delilin hükme esas alınamayacağını belirttiler.

Edinilen bilgilere göre; Yunus Emre Anadolu Lisesi öğretmeni ve aynı zamanda Eğitim Sen'in Serik temsilcisi de olan Hüseyin Ceyhan, 12 Mart 2014 tarihinde KESK ve DİSK öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe katıldı. Aydın Kanza Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren eylemde, Hüseyin Ceyhan hakkında Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin bildirimi üzerine Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma açıldı. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Hüseyin Ceyhan 'nın, Berkin Elvan'ın vefatı nedeniyle düzenlenen gösterilerde, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli slogan attığı öne sürüldü. Hüseyin Ceyhan hakkında hazırlanan iddianame doğrultusunda Antalya 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı aleni hakaret' suçundan 14 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk duruşma 10 Kasım günü görülecek.

 

Yasa Dışı Delil Suçlaması

Hüseyin Ceyhan'ın davasına ilişkin dosyasındaki delilleri değerlendiren avukatları, iki polis tarafından olayın 1 gün sonrası tarihli hazırlanan tutanakta 'Şu şu sloganlar atıldı' diye yazıldığı ve isim belirtilmediğini kaydetti. Dava avukatları, gösteri sırasında polisin görüntü çekmek için savcıdan izin alması gerektiğini belirterek, "Savcıyı arayıp, 'burada yasa dışı slogan atılıyor' diye izin alması ve olay anında tutanağını hazırlaması gerekirdi. Ancak hazırlanan tutanaktaki izin tarihi, olayın tam 8 gün sonrasına ait. 20 Mart günü görüntü çekmek için savcıdan izin alınmış. Dolayısıyla tutanak yasal değil. AİHM'ye göre özel hayatın gizliliğini ihlale girer. Anayasa ve TCK'ya göre de yasadışı elde edilen delil hükme esas alınamaz" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi