O-SPORT Federasyonu Başkanı Hasan Urlu, O-Sport'u sevdirme ve geliştirme amaçladıklarını belirterek 81 ilde temsilcilik oluşturacaklarını söyledi.

Sport Federasyonu 1'nci Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Muay Thai Federasyonu Akdeniz Bölge Başkanı ve Türkiye O-Sport Federasyonu Başkanı milli sporcu Hasan Urlu'nun başkanlık ettiği toplantı Metropol Cafe'de gerçekleşti. Türkiye Muay Thai Federasyonu'nun alt branşı olarak 5 yıldır çalışmalarına özerk bir şekilde devam ettiklerini belirten Hasan Urlu, O-Sport'un  sevilmesi, geliştirilmesi ve ülke geneline yayılması için en kısa sürede kurumsal yapılanmaya gideceklerini belirtti. Yeni yapılanma ile birlikte O-Sport Savunma Sporları Federasyonu'nun isminin, O-Sport Federasyonu olarak değiştirildiğini hatırlatan Urlu, O-Sport'un özellikle Asya ülkelerinde çok yaygın bir spor olduğunu ifade etti. Urlu, 2009 yılından bu yana ülkede 4 Türkiye şampiyonası, 2 Dünya Şampiyonası ve çok sayıda turnuva düzenlediklerini aktardı.

 

TÜRKİYE 2009'DA TANIŞTI

Türkiye'nin O-Sport ile 2009 yılında tanıştığını anlatan Urlu, Muay Thai İcra Kurulu Başkan Vekili Hasan Yıldız ve kendisinin girişimleri ile O-Sport'u bu noktaya kadar getirdiklerini söyledi. O-Sport'u sevdirme ve geliştirme amaçladıklarını anlatan Urlu, ülke genelinde kurumsal yapılanmaya giderek, 81 ilde temsilcilik oluşturacaklarını sözlerine ekledi. 32 delegenin yer aldığı O-Sport Federasyonu Yönetim Kurulu'na 13 asil, 9 yedek üye seçimi yapıldı.

 

 

O-SPORT NEDİR?

O-Sport İran'da ortaya çıkmış ve teknikleri geliştirilerek bugünkü halini almıştır. O-Sport ilk ismi ile Oryantik Spor olarak anıldı. Daha sonra Orjinal Person System diye yani Persler'e ait orijinal savaş sanatları şeklinde günümüze kadar geldi. Dünyada Amerika'nın da aralarında bulunduğu 69 ülkenin yer aldığı federasyona (WOF) Avrupa'nın birçok ülkeside bağlı bulunmaktadır. Özellikle Asya ülkelerinde yaya gın olan spor, hemen hemen bütün Asya ülkelerinde Yüksek Lisans düzeyine sahip olarak yapılıyor.

Editör: Haber Merkezi