ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 30'uncu yıl kutlaması ve ödül töreninde, yılın gazetecilerine de ödülleri verildi.

AGC'nin 30'uncu Onur Yılı ve Ödül Töreni, Hotel Su'da yapıldı. 29. Antalya Basın Ödülleri Yarışması ile 21. Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlerin ödüllendirildiği gecede, AGC'nin kurucularına da 30'uncu yıl Onur Ödülü verildi.

Fotoğraf sergisinin açılışıyla başlayan törene, gazetecilerin yanı sıra, CHP eski lideri Deniz Baykal, Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi, işadamı ve  gazeteci katıldı.

AGC Başkanı Mevlüt Yeni, basın sektörünün sorunlarına değindiği konuşmasında, "Türk basını sıkıntılı dönemden geçiyor. Her kesimde olduğu gibi en büyük sıkıntıyı Anadolu basını yaşıyor. Gazetelerin bünyelerinde çalışanların haklarıyla ilgili düzenlemeler yapıldı. Sendika ile gazeteci sorunu vardır. Sendikalı gazeteciler kalmamıştır. Meslek örgütleri ile el ele vererek bu sorunları çözmeliyiz. Yerel medyanın çok ciddi sorunları var. Yerel gazetelere destek olunmasını bekliyoruz" diye konuştu.

 

TÜREL'DEN DOĞRU HABER MESAJI

Mesleği gazetecilik olan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AGC'nin kendisine büyüklerinden miras kaldığını aktararak, bu mesleğin dedesinden babasına, babasından da kendisine geçtiğini söyledi. "Bu mesleği yıllarca birlikte yaptık. Birçok hatırayı paylaştık. Gazeteciliğin meşakkatli bir görev olduğunu bilirim. Geçmişte sıkıntılı süreçler yaşandı. Türkiye demokrasisini ve özgürlüklerini güçlendirmek için senelerce uğraşıyor. Tarafsız gazeteciliği mazide görebiliriz. Bugün taraflı gazetecilik Türkiye'de vardır. Taraflı gazeteciliğin içinde yalan ve iftira haberciliği kabul edemeyiz. Bir gazeteci belediye başkanı, siyasetçi olarak gazeteciliğin içinde yalanı ve iftirayı alışkanlık edinenlerle, mücadele edeceğim. Bu noktada mücadelemi hayatımın sonuna kadar yapacağım. Bunun hesabını soracağım" ifadelerini kullandı.

 

SEBAHATTİN ÖZTÜRK VEDALAŞTI

İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na aüanan Vali Sebahattin Öztürk ise Antalya'da Türkiye'nin standartlarında kaliteli haber ve fotoğrafların yer aldığını söyledi.

 

YILIN HABERİ ÖDÜLÜ TOSUN'A

Konuşmaların ardından dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi. AGC 29. Antalya Basın Ödülleri Yarışması'nda 'Haber' dalında Doğan Haber Ajansı'ndan Teslime Tosun 'Altınportakal'da prezervatif davası' haberiyle kazandığı ödülünü, Sebahattin Öztürk'ün elinden aldı. 21. Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda Yılın Haber Fotoğrafı Anadolu Ajansı'ndan 'Tetik' rumuzlu fotoğrafıyla Süleyman Elçin'e verildi.

Expo Yolunda Antalya kategorisindeki yarışmada 'Doğal Güzellik' adlı fotoğrafıyla birinci olan DHA Muhabiri İbrahim Laleli de ödülünü AYÇOV Başkanı Canan Tungar'ın elinden aldı.

AGC'nin bu yıl ilk kez verdiği Kurum Özel Ödülü ise Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Esen Diler'e ve TSYD Genel Başkanı Naci Arkan'a verildi. Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

 

YAZILI BASINDA YILIN GAZETECİLERİ:

YILIN HABERİ: Teslime Tosun, DHA

ARAŞTIRMA - İNCELEME: Ali Orhan, Antalya Gazetesi

RÖPORTAJ: Kasım Çiçek, Akdeniz Manşet Gazetesi

GÜNCEL YAZI: İhsan Coşkun, Hürses Gazetesi

TELEVİZYON HABERİ: Mert Çağlar Güdekli, TRT

TELEVİZYON PROGRAMI: Ahmet Rışvanlı, TRT

YILIN RADYOCUSU: Osman Ersin Bekler, Martı Radyo

YILIN GAZETESİ (Sayfa Düzeni) Ali Akça, Ekspres Gazetesi

YILIN İNTERNET GAZETESİ: www.akdenizhaberci.com, Murat Yüksel

NURİ DAĞTEKİN ÖZEL ÖDÜLÜ: Ahmet Dökdök

AGC KURUM ÖDÜLÜ: Antalya Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü ile Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkezi

 

21. HASAN ÖZKAY FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜLLERİ:

YILIN HABER FOTOĞRAFI: Süleyman Elçin, AA

YILIN SPOR FOTOĞRAFI: Okan Özer, AA

YILIN TURİZM FOTOĞRAFI: Orhan Çakmur ATSO

YILIN ÇEVRE FOTOĞRAFI: Nizamettin Özmen, Mehmet Çakmak

YILIN SANAT FOTOĞRAFI: Göksel Yapar, Sabah Gazetesi

EXPO YOLUNDA ANTALYA: İbrahim Laleli, DHA


Editör: Haber Merkezi