Antalya'daki okullarda spor kültürünü geliştirmek amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ile Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, 'Passoligsiz Öğrenci Kalmasın' kampanyasının startını verdi. Muratpaşa Spor Lisesi'nde düzenlenen törene, İl Milli Eğitim şube müdürleri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün şube müdürleri, Antalyaspor Kulübü idari personeli, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, Antalya'da en az 2 bin öğrenciyi tribüne çekmeyi hedeflediklerini belirterek, "Bu öğrencilerimize bir sezon geçerli olacak Passolig kartlarını ücretsiz dağıtacağız. Bunun için de 200 bin TL'lik bütçe ayırdık" dedi.

 

ANTALYASPOR GİBİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ

İl Milli Eğitim Müdürü Gülay ise sporla ilgilenen, kaliteli, verimli ve bilinçli bir Türk gençliği hedeflediklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Antalyaspor başkanımız '2 bin öğrenci bizleri desteklerse yeter' diyor. Bizim Antalya'da ortaöğretimde 110 bin civarında öğrencimiz var. Bunun 60 bini il merkezinde okuyor. Dolayısıyla 2 binler değil, 10 binler, 20 binler gidecek o stada. Çünkü biz şehrimizin dinamiklerine sahip çıkmazsak, şehrimizin adını duyuracak Antalyaspor gibi değerlere sahip çıkmazsak, o zaman kent kültüründen, şehir kültüründen uzaklaşır, başka kültürlere doğru gideriz. Biz dahil, hepimiz Antalyasporluyuz. Antalyaspor'un haricinde başka bir takım tutmuyoruz. Passolig kartını bugün burada temsili olarak dağıtacağız, ama basınımız aracılığıyla Antalya'daki tüm öğretmen ve öğrencilerimize sesleniyorum. Hepsinin Passolig kartına sahip olmasını ve boş zamanlarında stada giderek maç izlemelerini istiyoruz."

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NE ÜZERİNDE ADI YAZILI FORMA

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da tribünlerde holiganizmin olmadığı, eğlencenin ve sporun bir arada olduğu ortam istediklerini belirterek, "Burası bir spor lisesi. Birçok başarılı akademisyenin buradan çıktığını biliyorum. Bir ilde taraftarlık duygusunu gelişirse o kulübün başarısı da gelişir. Biz tribünlerde fair play içerisinde keyifli maçlar izlenmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Muratpaşa Spor Lisesi'nde okuyan 10 öğrenciye, temsili olarak Passolig kartı verildi. Aynı okulda 100 öğrencinin de Passolig kartı almak için müracaatta bulunduğu açıklandı. Tören sonunda Başkan Gültekin Gencer, İl Milli Eğitim Müdürü Gülay'a, üzerinde adının yazılı olduğu forma hediye etti.


 

Editör: Haber Merkezi