Antalya'da keyifli bir gün için en iyi alternatiflerden biri de  tarihi Kaleiçi Yat Limanı'na yapılacak kısa bir kaçamak.

Tarihi Kaleiçi Yat Limanı'na en hızlı iniş Tophane Çay Bahçesi'ndeki panoramik asansörle mümkün. Ücretsiz asansörle Tophane surlarının üzerinden 10 saniyede Yat Limanı'na inilebilirken, öncesinde ise seyir terasından tarihi Kaleiçi manzaralı fotoğraf çektirmek kentin ritüeli arasına girdi.

Antalya'nın simgesi Yat Limanı'na birazda tarihin içinden geçerek inmek isteyenler için diğer yol Cumhuriyet Meydanı'ndan başlıyor. Meydandan kuş bakışı tarihi limanı seyrettikten sonra tarih meraklılarını önce Yivli Minare Külliyesi karşılıyor. Külliye, Yivli Minare, Yivli Camii, Gıyaseddin Keyhüsrev Medresesi, Selçuklu Medresesi, Mevlevihane, Zincirkıran Türbesi ve Nigar Hatun Türbesi'nden oluşuyor. Antalya'daki ilk İslam yapılarından ve aynı zamanda kentin simgesi konumunda olan Yivli Minare ve Camii, 13'üncü yüzyıla ait bir Selçuklu eseri olarak dikkat çekiyor. Bahçesinde tarihi eserlerinde yer aldığı külliye gezisi Osmanlı Sultanı 2'nci Bayezid'in eşi ve Şehzade Korkud'un annesi Nigar Hatun adına inşa edilen Nigar Hatun Türbesi'nin de içinde bulunduğu Bahçe Kafe'de içilecek bir Türk Kahvesi'yle tamamlanabilir. Özellikle külliyeden sonra başlayacak zorlu yokuş inişler öncesi güç depolamak isteyenler için kahvenin bedeli 4 TL.

 

 DAR SOKAKLARDA YÜRÜMENİN KEYFİ

Yivli Minare Külliyesi'nden ayrıldıktan sonra Kaleçi'nin dik yokuşlarından Yat Limanı'na bir iniş başlıyor. Sağlı sollu turistik eşyalar, deri, halı ve kilim mağazalarıyla dolu dar sokaklar zorlu inişi bir keyif haline getiriyor. Dükkanlara fazla takılmadan 10 dakika süren bir yürüyüşün ardından ulaşılan tarihi Kaleiçi Yat Limanı'nda sizi önce Düden Şelalesi turu yapan yatlar karşılıyor. Yaklaşık 1 saat süren bu deniz yolculuğu için ödemeniz gereken ücret 10 TL. Doğa harikası falezleri bir de denizden görme şansı tanıyan bu turların yanı sıra sabahın erken saatlerinde Yat Limanı'ndan demir alan ve Kemer'e doğru deniz keyfi sunan farklı alternatifler de mevcut. Eğer deniz yolculuğu ilginizi çekmezse Yat Limanı'nda peşi sıra uzanan kafeler, lokantalar farklı bir alternatif sunarken 'cep delik cepken delik' diyenler için Yat Limanı'nda amatörce balık avlamak, dalga kıranların üzerinde arkadaşlarınızla sohbet etmek yani Antalya'yı seyretmek bedava.

 

 FİNAL MERMERLİ PLAJI'NDA

 Milattan önce 2'nci yüzyıldan itibaren kesintisiz iskan gören tarihi Kaleiçi Yat Limanı'nda limanın ucuna kadar yürünürse görkemli falezlerin hemen altında Mermerli Plajı'na ulaşılıyor. Plaj, 'Bu kadar deniz manzarasının ardından girmemek olmaz' diyenler için, tarihin ünlü deniz savaşlarına sahne olan Akdeniz Körfezi'nin sularında yüzme imkanı sağlıyor.

 

 

Editör: Haber Merkezi