AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bu yıl birinci sınıfa başlayan 341 öğrenci, Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen törende beyaz önlük giyerek, hekimliğe adım attı.

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Gültekin, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erol Gürpınar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Dekan Prof. Dr. Meral Gültekin, Akdeniz Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilere isabetli karar verdiklerini belirterek, "7'ncisi yapılan 'Beyaz Önlük Giyme Töreni'nde öğrencilere sesleniyorum. Uzun, sıkıntılı, zor bir dönem sonunda fakültemize hoş geldiniz" diye konuştu.

 Törende, veli ve öğrencilere Akdeniz Üniversitesi'ni tanıtacağını söyleyerek sözlerine devam eden Dekan Gültekin, şöyle konuştu: "Şunu özellikle belirtmek isterim. Öğrencilerimiz Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni ilk 3'te tercih ettiler. Bu nedenle hepinize teşekkür ediyorum. Bunun bize verdiği sorumlulukları var. Bir farklı tespitimi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Bizi tercih eden öğrencilerimizin yarıdan fazlası, 184'ü kadın, 157'si erkek. 303 öğrencimiz Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, 38'i ise Alanya Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimi alacak. Fakültemizin tarihçesi çok önemli. Fakültemiz 1973 yılında kuruldu. Bugüne kadar müthiş değişim ve gelişme göstererek yurt içinde ve yurt dışında tanınır ve tercih edilir fakülte olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz."

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 800 bin hastaya poliklinik hizmeti verilirken 40 bin yatan hastaya hizmet verildiğini söyleyen Dekan Gültekin, velilere seslenerek, öğrencilerin nasıl eğitimden geçeceklerini anlattı. Prof. Dr. Gültekin, "6 yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçecek. O zaman da çocuklarınızı kep atarken görmenin mutluluğunu yaşayacaksınız" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Konferans Salonu'ndaki 'Beyaz Önlük Giyme Töreni'nde, Dekan Meral Gültekin'in konuşmasının ardından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

 

Editör: Haber Merkezi