Serik-Aksu arasında (Serik merkez dahil) yan yolların yapılması durumunda, D-400 Karayolunun ana bölümünün trafik akışının rahatlayacağı belirtiliyor.

D-400 Karayolu ile ilgili bugüne kadar pek çok haber yaptık. Yolun artık günümüz trafiğini kaldırmadığı yolu kullanana her sürücü tarafından uzun zamandır ifade ediliyor. Biz de D-400 Karayolu'nun yoğunluğu ve çözüm bulunması ile ilgili bugüne kadar pek çok haber yaptık. Son zamanlarda artan özelikle Serik-Antalya arasındaki bu yoğunluk için vatandaşlar D-400 Karayolu'nun her iki yanına Yan Yol (Toplayıcı Yol) yapılması gerektiğini belirtiyorlar. Serik-Aksu arasında kalan bölüme yapılacak olan Yan Yolların trafiği rahatlatacağı bu yan yolların örneğinin Aksu ilçesi içinde D-400 Karayolu üzerinde görülebileceği belirtiliyor.

Özellikle Serik-Aksu arasında (Serik merkez dahil) yapılacak olan yan yollardan tarım araçları, motosiklet, bisiklet vb. gibi araçlar tarafından kullanılmasının D-400 Karayolunun ana bölümünü rahatlatacağı belirtiliyor.

Yan Yol (Toplayıcı Yol) nedir?

Karayolunda, daha düzenli ve güvenli bir trafik akışının sağlanması amacıyla, yol kenarındaki mülklerden karayoluna her noktada yapılabilecek geçişleri önleyerek, belirli uzunluklarda ve topluca katılma veya ayrılma imkanı tanımak üzere, karayolunun bir veya her iki yönünde, tek veya iki yönlü olarak ve genellikle karayoluna paralel olacak şekilde geliştirilen tali yollardır.


 

Editör: Haber Merkezi