Kaymakam Erol Rüstemoğlu Haskızılören Mahallesi'nde yapımı devam eden afet evlerinin Kasım ayı sonunda tamamlanacağını bildirdi.

Haskızılören Mahallesi'nde 2011 yılında meydana gelen, 6 kişinin öldüğü ve bir çok evin ve iş yerinin yıkıldığı sel felaketi sonrası afetzede vatandaşlar için Gebiz  Mahallesi'nde yapılmakta olan afet evleri Kasım ayında tamamlanıyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Gebiz Orman İşletme Müdürlüğü binası arkasına yapılmakta olan 36 konut ve 10 iş yerinin inşaatı tüm hızıyla sürerken, Kaymakam Erol Rüstemoğlu Çarşamba günü inşaat sahasında incelemelerde bulundu. İncelemeleri sırasında yetkililerden de bilgi alan Kaymakam Rüstemoğlu, konut ve işyerlerinin Kasım ayında tamamlanacağını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Gebiz  afet evlerinin inşaatının 2014 Mart ayında başladığını belirten Kaymakam Erol Rüstemoğlu, ''2011 yılında  Haskızılören Mahallesi'nde meydana gelen sel felaketinde evlerini ve işyerlerini kaybeden vatandaşlarımız için yapılmakta olan Gebiz Mahallesi'nde 36 konut ve 10 işyeri inşaatımız tüm hızıyla sürüyor. Konut ve işyerleri Kasım ayı sonunda müteahhit firma tarafından teslim edilecek. Afetzede vatandaşlarımız yuvalarına ve işyerlerine kavuşacak'' dedi.

Rüstemoğlu, afet evlerinin maliyetinin ise 3.597.000.00 TL olduğunu söyledi.


Editör: Haber Merkezi